Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Investorerne satser på den "gode" Omikron


99318 Helge Larsen/PI-redaktør 9/12 2021 07:54
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Efter sidste uges store aktieudsalg er investorerne igen faldet til ro. De satser og indstiller sig på, at Omikron bliver enden på og ikke eskaleringen af Covid-krisen:



· Omikron er aktuelt "navnet" på Covid

· Det er ikke det første, men måske er det det sidste

· Omkron smitter hurtigere end de tidligere

· Til gengæld, siger de første data som investorerne køber ind på, er symptomerne med Omikron ikke så alvorlige som med de foregående

· Det er absolut ikke ligegyldigt at/hvis det forholder sig sådan.

· Eksplosiv smitte, men med færre symptomer er "the short term pain for the long term gain, hvis tesen viser sig at holde

· Flere bliver smittede hurtigt, men flere smittede med mildere symptomer i givet fald, vil fremkalde den folkeimmunitet, som er begyndelsen på enden for Covid



Stigende renter bliver 2022 udfordring og mulighed



Her og nu er det Omikron, som de fleste bekymrer sig om. Det mest sandsynlige scenarie, her og nu, er at investorerne i starten af det nye år, vil fokusere langt mere på FEDs tapering og risikoen for 2 eller flere renteforhøjelser i 2022. Det vil give yderligere USD stigninger, stigende markedsrenter, udfordringer for vækstaktier, kan være enden på opturen for kurseksploderende vaccineaktier som Moderne og Biontech og give comeback til cykliske aktier med en lav prisfastsættelse. Omikron kan både bringe gode og dårlige nyheder. Under alle omstændigheder giver det formentlig et aktiemarked med lavere afkast, men ikke nødvendigvis med meget dårlige afkast, men det kræver en porteføljejustering.




16/12 2021 02:03 bgadk 099464



Problemet er lidt, at mange ligesom Per, har den misforståelse, at bare når alle har været smittet, så har vi opnået flokimmunitet.
Det er desværre ikke så let. Der er videnskabelig uenighed om hvad der beskytter bedst: Vaccinen, eller tidligere smitte.

SSI siger tidligere smitte:
https://files.ssi.dk/covid19/gennembrudsinfektion/rapport/gennembrudsinfektion-covid19-uge49-2021-ji88?fbclid=IwAR28VX7Ee0o7YkMgHchmOkc9YPJgRBlI_n3RPcw_86Kzk-7hcPX0b1JY-nM

CDC fra USA siger vaccinen virker bedst:
https://www.cdc.gov/media/releases/2021/s1029-Vaccination-Offers-Higher-Protection.html

Men der er dog enighed om, at også beskyttelse fra tidligere smitte ikke beskytter 100% mod geninfektion OG at den beskyttelse der er falder med tiden.

Så vi bliver ikke reddet fra Covid, bare fordi alle har haft sygdommen. Vi kommer til at få den igen og igen, og jo længere tid mellem vi får den, jo sygere bliver vi.
Og jo ældre vi bliver, jo mere syge og jo oftere bliver vi gensmittet....

Jeg tror ikke man skal sælge sine aktier i BioNTek, Pfizer eller Moderna. De skal nok sælge milliarder af dosis de næste mange år, til at yde beskyttelse mod alvorlig sygdom efter Covid smitte.
Regn med ny vaccination hver 3. eller 6. måned (afhængig af alderen og smitte udbredelsen), de næste mange år. Og Corona pas og restriktioner for dem som ikke periodisk får deres "booster".



16/12 2021 09:06 Occam 199471



Hansens udsagn: "..enden på opturen for kurseksploderende vaccineaktier som Moderne og Biontech.." afspejler ikke de faktiske kursgrafer. Og heller ikke selskabernes karakter.

Begge aktier lå omkring 100 i starten af året. Da indtægterne viste sig i regnskaberne steg de gradvist til over 450 i august. Siden har det været en tur med rutsjebanen sådan cirka mellem 220 og 360. Kursen hopper og danser med hver eneste nyhed. Det må være en daytraders ønskedrøm.

"opturen" og "kurseksplosionen" sluttede i august. Men pengene fosser stadig ned på bundlinjen.

Man skal også huske, at begge selskaber har mange andre produkter i pipelinen. Jeg kan overhovedet ikke vurdere disse. Jeg holder bare fast i, at BioNTech og Moderna vandt vaccinekapløbet. Så de har nok også lidt større chance for at vinde andre kapløb.



TRÅDOVERSIGT