Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's spidser ser de største risici forbundet med at sænke renten for tidligt

22/2 15:07

Den Europæiske Centralbanks, ECB's, spidser så i januar større risici forbundet med at sænke renten for tidligt end ved at sænke renten for sent.

Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde ifølge Bloomberg News.

- Risikoen for at sænke renterne for tidligt blev stadig anset for at opveje risiciene ved at sænke for sent.

- Hvis man bliver nødt til at ændre kurs i tilfælde af, at den økonomiske aktivitet stiger mere end forventet, lønvæksten accelererer, eller der opstår et fornyet inflationspres, kan det medføre store omkostninger for omdømmet (bankens, red), lyder det i referatet af mødet den 24. og 25. januar.

Dengang vurderede Sydbanks cheføkonom Søren Kristensen, at første rentenedsættelse fra ECB meget vel kan komme til april.

Hos Nordea peger chefanalytiker Jan von Gerich på, at torsdagens referat af rentemødet også indeholder flere kommentarer, der tyder på, at et voksende antal medlemmer af ECB's Styrelsesråd er begyndt at bløde op og bevæger sig i retning af at støtte op om kommende rentenedsættelser.

Det kan dog stadig vare et stykke tid, før der skrides til handling, mener Nordea-økonomen.

- Generelt har referatet ikke ændret vores grundlæggende forventning om, at den første nedsættelse finder sted i juni, efterfulgt af kvartalsvise ændringer på 25 basispoint, skriver Jan von Gerich om udsigterne.

ECB har på de seneste tre rentemøder fastholdt indskudsrenten på 4 pct. efter ti renteforhøjelser på stribe på sammenlagt 450 basispoint i perioden juli 2022 til september 2023.

.\\˙ MarketWire