Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Geopolitisk uro skabte røde tal på bundlinjen hos SAS-medejer

29/2 08:30

Luftfartsselskabet Air France-KLM gik overraskende ud af fjerde kvartal med underskud, da en ugunstig cocktail af stigende omkostninger, lavere efterspørgsel og særligt geopolitisk uro lagde bånd på indtægterne.

Fremtiden ser dog lysere ud, oplyser luftfartsselskabet i sit regnskab for fjerde kvartal af 2023.

Det fransk-hollandske luftfartsselskab regner i 2024 med en stigning i efterspørgslen - ikke mindst til Kina, hvor der er ventet en forbedring af belægningsgraden på 5 pct. Selskabet skriver i sit regnskab, at end ikke den høje inflation ventes at lægge låg på den ubændige rejselyst blandt forbrugerne.

Air France-KLM, der for nylig blev medejer af SAS, realiserede en belægningsgrad på 93 pct. mod en forventning om omkring 95 pct. for året.

På bundlinjen blev det til et underskud på 256 mio. euro i fjerde kvartal mod ventet et overskud på 139,4 mio. euro og et nettoresultat i samme periode et år før på 496 mio. euro.

Selskabet var i fjerde kvartal påvirket af en svigtende rejselyst til lande nær Israel samt færre rejser til konfliktplagede lande som Mali, Burkina Faso og Niger.

Endvidere har vedligehold af selskabets fly trukket ud som følge af forsinkelser i forsyningskæderne.

Air France-KLM oplyser, at forstyrrelserne har kostet 70 mio. euro i kvartalet sammenlagt med 65 mio euro som følge af geopolitisk uro og 30 mio. euro til et medarbejderaktieprogram.

.\\˙ MarketWire