Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mercedes slipper med skrækken trods sænket prognose

26/7 12:04

Analytikerne havde frygtet værre for den tyske bilproducent Mercedes-Benz, så selv en sænket prognose for året er ikke den ridse i lakken, som det kunne have været.

Det vurderer finanshuset Bernstein ifølge Bloomberg News efter selskabets regnskab for andet kvartal.

Forventningerne var i forvejen lave, efter at flere andre bilproducenter allerede har fremlagt sløje tal for kvartalet. Navnlig Kina er en sten i skoen på producenterne, der også oplever lavere efterspørgsel på elbiler.

Mercedes Benz venter nu en indtjeningsmargin fra bilsalget på 10-11 pct. mod tidligere ventet 10-12 pct. For salget af varevogne er prognosen omvendt løftet til 14-15 pct. mod tidligere 12-14 pct.

Samtidig fastholdes forventningen til den samlede omsætning, mens driftsindtjeningen på koncernniveau fortsat ventes en smule lavere end sidste år.

Ifølge Bernstein havde nogle investorer ventet en advarsel om overskuddet, så selv om indtjeningen fra bilsalget nu nedrevideres, bør det være en lettelse.

Det samme lyder fra UBS, der påpeger, at "intet nyt er godt nyt", og at andet kvartal var på linje med det ventede.

Finanshuset RBC advarer dog ifølge Bloomberg om det svage salg i Kina, og at store lagerbeholdninger hos forhandlerne kan give lavere priser navnlig i USA.

Mercedes-aktien går fri i fredagens handel, hvor den stiger 0,3 pct. til 63,14 euro.

.\\˙ MarketWire