Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Mindre rentefald trods lille inflationsskuffelse

26/7 17:01

Renten på det danske obligationsmarked tikkede ned fredag, efter at den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål landede stort set som ventet.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation lukkede fredag med et fald på 2 basispoint i 2,38 pct. Dermed blev det til et fald på 5 basispoint henover ugen.

Fredagens makroøkonomiske hovedbegivenhed var eftermiddagens PCE-kerneprisindeks, der med en fremgang på 0,2 pct. på månedsbasis landede helt som ventet.

På årsbasis var der dog tale om en mindre skuffelse, da det blev til en stigning på 2,6 pct. mod en ventet vækst på 2,5 pct.

Den mindre skuffelse kunne dog ikke ændre forventningerne i markedet til en rentenedsættelse på rentemødet i september.

- Fra Federal Reserves perspektiv tror jeg samlet set, at data viser fremskridt nok - på både inflationen og arbejdsmarkedets betingelser - til at åbne døren for en rentenedsættelse i september, skriver Rubeela Farooqi, der er cheføkonom for USA hos High Frequency Economics, i et notat ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee (FOMC), samles allerede i næste uge, og mødet kulminerer onsdag aften med rentemelding og efterfølgende pressemøde med topchef Jerome Powell.

Her er forventningerne i markedet dog, at centralbanken holder renten i ro i spændet 5,25-5,50 pct.

.\\˙ MarketWire