Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg udvider Pepsi-samarbejde til Kazakhstan og Kirgistan

12/9 10:25

Bryggeriet Carlsberg udvider sit partnerskab med Pepsico og skal fra den 1. januar 2026 også overtage tapningen af det amerikanske selskabs varemærker i Kirigistan og Kazakhstan.

Carlsberg skal fra starten af kontrakten overtage al produktion og tapning af Pepsicos læskedrikke, der ud over Pepsi også tæller blandt andet Mirinda og Mountain Dew, i de to lande, fremgår det af en meddelelse torsdag formiddag.

Som en del af aftalen planlægger det danske bryggeri at investere mere end 100 mio. euro i byggeriet af en ny produktionsfabrik for læskedrikke i Kazakhstan.

Investeringen ventes ifølge Carlsberg at bringe et tocifret afkast på den investerede kapital (ROIC) allerede fra år et.

Fra år tre ventes den også at bidrage positivt til Carlsbergs samlede ROIC.

Carlsberg er i forvejen markedsleder på markedet for øl i Kazakhstan med en anslået markedsandel på 38 pct. i 2023, oplyser selskabet.

- Denne nye aftale tilføjer betydelig volumen til vores forretning i Kazakhstan, styrker vores tilstedeværelse i markedet og bygger yderligere på vores forretning i Kirgistan. Vi er glade for at se vores langvarige partnerskab med Pepsico blive udvidet yderligere på disse to markeder, hvilket understreger det langsigtede potentiale i samarbejdet mellem Pepsico og Carlsberg, siger Jacob Aarup-Andersen, der er administrerende direktør for det danske selskab, i meddelelsen.

I forvejen samarbejder Pepsico og Carlsberg allerede på markederne i Norge, Sverige, Schweiz, Cambodia og Laos.

Med den ventede overtagelse af Britvic, som blev annonceret tidligere i år, vil Carlsberg desuden også komme til at varetage Pepsicos produkter i Storbritannien og Irland.

.\\˙ MarketWire