Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian vil producere flere mpox-vacciner i år: Andre ordrer rykkes til 2025

12/9 11:39

Bavarian Nordic omstiller produktionen for at producere flere mpox-vacciner allerede i år.

Samtidig skubbes andre eksisterende ordrer ind i 2025 - dog uden at det påvirker de finansielle forventninger til året.

Det meddeler det danske vaccineselskab torsdag, efter at der allerede tidligere var flaget for muligheden.

Ændringen sker i et forsøg på at sikre flere vacciner, der kan sendes afsted til flere afrikanske lande, som lige nu er hårdt plaget af mpox-udbrud, der tidligere gik under navnet abekopper.

Nærmere bestemt betyder beslutningen, at selskabet kan levere 13 mio. doser inden udgangen af 2025, hvor af 2 mio. doser ventes at kunne blive leveret i år.

- Bavarian Nordic vil sikre lige adgang til sin mpox-vaccine, og som svar på det aktuelle udbrud og den stærke efterspørgsel fra regeringer og organisationer, herunder HERA, Gavi, UNICEF og Africa CDC, har virksomheden prioriteret produktionen af MVA-BN for resten af året, som vil give op til 2 mio. doser ved årets udgang, skriver selskabet.

- Denne beslutning betyder, at visse eksisterende ordrer for 2024 vil blive skubbet til 2025 for at give større fleksibilitet til at opfylde mere presserende og overhængende behov på andre markeder, lyder det videre.

Derfor udskydes også en del af den planlagte omsætning for i år, men nye ordrer, som er indgået over de seneste uger, ventes at opveje den udskudste omsætning.

- Dermed forbliver selskabets økonomiske forventninger for 2024 uændrede, skriver Bavarian Nordic.

Bavarian har indtil videre afsendt 250.000 doser, mens yderligere 500.000 donerede doser er bestilt.

.\\˙ MarketWire