Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Unicredits topchef ser overtagelse af Commerzbank som en af flere muligheder

12/9 11:56

Unicredit ser en overtagelse af tyske Commerzbank som en af flere muligheder.

Det siger den italienske banks topchef, Andrea Orcel, i et interview med Bloomberg News, efter at Unicredit tog Commerzbank på sengen ved at annoncere en storaktionærpost i den tyske bank.

Hos Unicredit er man dog fleksibel, og hvor ejerposten kan føre til en overtagelse, er der også andre muligheder.

- Vi øger måske, vi sænker måske, og vi fusionerer måske, siger Andrea Orcel svævende til Bloomberg TV.

- Vi er meget tålmodige, slår han samtidig fast.

Unicredit annoncerede onsdag, at den italienske bank nu ejer 9 pct. af Commerzbank, efter at den tyske regering havde solgt ud af sin beholdning. Det gav Unicredit mulighed for i stilhed at udbygge sin eksisterende position i den tyske bank.

En tværnational sammenlægning af de to banker kan blive en af de største i Europa nogensinde, skriver Bloomberg News. En sådan fusion er dog også brolagt med udfordringer - blandt andet modstand fra medarbejderne.

Den tyske regering, der fortsat ejer en større post i Commerzbank efter at have reddet banken under finanskrisen, er heller ikke ekstatisk med tankerne om en sådan handel, ligesom at fagforeningen Verdi har opfordret regeringen til at afblæse yderligere salg af aktier i den tyske bank.

Om ikke andet er et nyt aktiesalg ifølge Bloomberg News udelukket de næste tre måneder på grund af de tyske aktiemarkedsregler.

- Vi har altid gået i dialog med lovgiverne, myndighederne og modparterne i Tyskland, siger Andrea Orcel til Bloomberg TV.

- Jeg ville have troet, at alle relevante interessenter ville være udmærket klar over, hvad vi laver, og at vi ikke ville have handlet sådan ellers.

Samtaler om en fusion eller en yderligere kombination er øverst blandt de nuværende forhandlinger om Unicredits ejerandel, siger Andrea Orcel til Bloomberg TV.

- Givet at vi nu er en investor, kan vi konstruktivt se på, om vi kan skabe noget mere end bare den værdi, som Commerzbank skaber alene, forklarer han.

Topchefen fortæller også, at næste skridt bliver at henvende sig til interessenter i Commerzbank "for at se, om grundlaget for en fusion er der".

.\\˙ MarketWire