Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten stiger op til ventet rentedyk fra ECB

12/9 12:13

Små rentestigninger har fortsat tag i det danske obligationsmarked torsdag, selv om meget skal gå galt, hvis ikke Den Europæiske Centralbank, ECB, sænker renten senere i eftermiddag.

Samtlige 68 økonomer, som Bloomberg News har indhentet estimater fra, venter en rentenedsættelse på 25 basispoint. Dermed vil indskudsrenten være 3,50 pct.

Herhjemme stiger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation dog en anelse med 3 basispoint til 2,06 pct. Det skal ses i lyset af rentestigninger i USA onsdag aften.

Samtidig vil ECB's rentenedsættelse på ingen måde komme bag på markedet.

- Da det er konsensus blandt økonomerne, og det også er fuldt indpriset i markedet, bliver det mest interessante de fremadrettede signaler fra ECB.

- Her forventer vi, at Lagarde igen vil lægge vægt på, at ECB er dataafhængig og tager stilling fra møde til møde. Det betyder også, at vi forventer, at ECB vil undlade at være konkrete om den ventede timing af de næste rentenedsættelser, vurderer Kim Fæster, chefanalytiker i Jyske Bank, i et notat.

Lidt efter rentemeddelelsen og før pressemødet med centralbankchef Christine Lagarde venter den ugentlige amerikanske statistik over nytilmeldte ledige samt nyt om de amerikanske producentpriser.

Spørgsmålet er, om de nøgletal kan rokke på markedets forventninger til den amerikanske centralbanks rentebeslutning på onsdag. Her venter et flertal af økonomer, at banken sænker renten med 25 basispoint, men der hersker en smule usikkerhed. Markedet har indregnet en rentenedsættelse på 29 basispoint, og vil altså ikke helt udelukke en sænkning på 50 basispoint.

Sikkert synes det til gengæld at være, at Danmarks Nationalbank vil følge i hælene på ECB og annoncere en rentenedsættelse ved børslukketid senere torsdag.

.\\˙ MarketWire