Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: DSV og chipsektoren medvirker til løft inden ventet rentedyk fra ECB

12/9 12:59

Der er fin opdrift på de europæiske aktiebørser torsdag middag, hvor investorerne kan glæde sig over, at det amerikanske aktiemarked rettede sig onsdag, og at Den Europæiske Centralbank torsdag eftermiddag med stor sandsynlighed sænker indskudsrenten med 25 basispoint til 3,50 pct.

Hjemlige DSV gør samtidig en god figur og stiger 7,2 pct., efter at Reuters onsdag aften erklærede DSV som vinder af budkrigen om den tyske transportkoncern DB Schenker med henvisning til anonyme kilder.

Udover DSV stiger den schweiziske transportkoncern Kuehne + Nagel med 2,5 pct.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger 1,1 pct. højere også godt hjulpet af Valeo. Selskabet, der laver bilreservedele, stiger 5,2 pct., efter at storbanken Bank of America har hævet anbefalingen til "køb".

Blandt de mest succesrige aktier er også flere selskaber med tråde til chipsektoren, efter at chimpkæmpen Nvidias topchef Jensen Huang onsdag under en konference arrangeret af Goldman Sachs gav udtryk for massiv efterspørgsel på selskabets chips.

Hollandske ASM International og ASML Holding, der begge laver udstyr til fremstilling af chips, stiger henholdsvis 4,6 pct. og 4,4 pct.

Desuden stiger flere af råvareproducenterne understøttet af prisstigninger på en række metaller og også olien, der har rettet sig fra det laveste niveau siden december 2021 målt på den europæiske referenceolie, Brent.

Antofagasta og Glencore stiger begge 3,2 pct., og BP og Shell ligger begge i størrelsesordenen 1 pct. højere.

Blandt de faldende aktier ligger den schweiziske medicinalkoncern Roche over 4 pct. lavere. Selskabet har offentliggjort data fra et mindre studie med en lægemiddelkandidat mod svær overvægt, der rejser spørgsmål om midlets bivirkningsprofil.

Herhjemme stiger Novo med 2,6 pct.

.\\˙ MarketWire