Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Lange markedsrenter steg på trods af ECB's rentedyk

12/9 17:01

Der var ingen begejstring at spore på det danske obligationsmarked torsdag, hvor renterne endda steg, selv om Den Europæiske Centralbank annoncerede sin anden rentenedsættelse i år på 25 basispoint.

Trækket var nemlig ventet, og ECB-chef Christine Lagarde var ikke meget for at give fingerpeg om, hvornår næste nedsættelse af indskudsrenten mon kan komme på tale.

- Banken er fast besluttet på, at sikre, at inflationen kommer stabilt ned på målsætningen og vil ikke give offentligheden et mere entydigt hint om, hvornår den vil sætte renten ned igen.

- Det vil, som ECB anfører i sin pressemeddelelse, alene afhænge af, hvordan de økonomiske nøgletal og ikke mindst inflationen udvikler sig. Vi er af den opfattelse, at banken på sit møde i december vil vurdere, at tiden er inde til at fortsætte den kontrollerede lempelse af pengepolitikken og i den anledning sænke renten med yderligere 25 basispoint til 3,25 pct., vurderer cheføkonom i Nordea Helge Pedersen.

På obligationsmarkedet gav rentemødet ikke anledning til megen postyr. Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg en endda en anelse efterfølgende og lukkede 5 basispoint højere i 2,08 pct. efter rentestigninger i USA.

Her viste eftermiddagens nøgletal lidt flere nytilmeldte ledige i sidste uge, og lidt større stigninger i producentpriserne end forudset i august. Tallene ændrede ikke på, at markedet fortsat venter en rentenedsættelse på 25 basispoint fra den amerikanske centralbank onsdag i næste uge.


.\\˙ MarketWire