Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Tokyo suspenderet og alle kinesiske markeder helligdagslukket

1/10 06:32

Det er yderst småt med aktiekurser i Asien torsdag morgen, hvor alle de kinesisk-relaterede markeder er lukket, mens de japanske aktiebørser alle har suspenderet handlen på grund af tekniske problemer.

Kun markederne i Singapore, Sydney og Mumbay er åbne for handel, men på de tre markeder er der til gengæld ingen slinger i valsen, idet de respektive indeks peger kraftigt op.

Samtidig følger de amerikanske indeksfutures op på onsdagens positive markeder, der afsluttede tredje kvartal med bravour. Futurene peger på en start på fjerde kvartal med kursstigninger på 0,5-0,7 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo suspenderes handlen med alle aktier torsdag, da det ikke er lykkedes at løse den systemfejl, der har ramt børsen siden åbningen. Det er et første deldags-handelsstop, siden handel på børsen overgik til computere i 1999.

I en erklæring hedder det, at børsen har et problem med transmission af handelsdata og også at modtagelse af handelsordrer.

Suspensionen rammer også børserne i Nagoya, Fukuoka og Sapporo, der bruger Tokyo Stock Exchange-systemet.

Den derivatfokuserede Osaka Exchange er ikke påvirket.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
Handel suspenderet
TopixHandel suspenderet
Hongkongs Hang SengLukket
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan TaiexLukket
Sydkoreas KospiLukket
Indiens BSE Sensex+1,1
Singapores STI+1,3
Sydney ASX 200+1,2

Indeksværdi klokken 5.30.

/ritzau/FINANS