Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Reduceret risikoaversion sender dollar i defensiven

1/10 06:32

De seneste dages positive syn på amerikanske dollar, på baggrund af frygt for endnu en økonomisk nedtur, er falmet torsdag.

Onsdagens robuste amerikanske data og nye håb om, at de amerikanske politikere kan blive enige om ny finanspolitisk stimulus, har givet investorerne tilstrækkelig tillid til de økonomiske udsigter til at søge mod de mere risikable valutaer.

Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, indikerede onsdag, at forhandlingerne om den længe ventede covid-19 støtte med Repræsentanternes Hus' formand, Nancy Pelosi, har "gjort store fremskridt".

Adskillige af den amerikanske centralbanks topfolk, inklusiv topchef Jay Powell, har tidligere advaret om, at der er behov for yderligere støtte til økonomien - støtte som politikerne i Washington har sloges om siden før forrige månedsskifte.

- De to sider har rykket sig langt. Retorikken er rimelig forsonende, og jeg tror, vi er kommet tættere på, siger valuta-analytiker Sean Callow fra Westpac i Sydney til Reuters.

Og sammenholdt med gårsdagens stærke amerikanske arbejdsmarkeds- og fremstillingsdata samt lige så opløftende data fra verdens andenstørste økonomi, Kina, tidligere onsdag, er risikoaversionen delvis fordampet.

Dollar-svækkelsen er dog dæmpet af kommentarer fra Den Europæiske Centralbanks topchef, Christine Lagarde, der onsdag antydede, at en overhaling af ECB's strategi mod en mere imødekommende tilgang til inflationen, er en option, der diskuteres.

Også den til stadighed stærke japanske yen er en indikation på, at der fortsat er mange underliggende bekymringer, der ansporer investorerne til en vis forsigtighed.

Torsdagen byder på masser af økonomiske data fra nær og fjern, og de økonomiske offentliggørelser suppleres af en række taler fra blandt andet Bank of Englands cheføkonom, Andy Haldane, og hans kollega i ECB, Philip Lane.

Euro koster torsdag morgen 1,1775 dollar mod 1,1720 dollar onsdag, mens dollar ligger i 105,50 yen per dollar mod 105,55 yen onsdag.

Pund koster samtidig 1,2935 dollar mod 1,2860 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS