Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

H&M kom bedre ud af tredje kvartal end ventet

1/10 08:53

Selvom den svenske tøjkoncern Hennes & Mauritz allerede i midten af september kom med foreløbige regnskabstal for tredje kvartal af 2019/20, så byder torsdagens fuldstændige kvartalsregnskab alligevel på en positiv overraskelse på indtjeningen.

I de tre måneder frem til udgangen af august genererede H&M et resultat før skat på 2267 mio. svenske kr., efter at selskabet i den foreløbige opgørelse fra 15. september havde estimeret resultatet til "cirka 2 mia. svenske kr."

Analytikerne havde til sammenligning ventet et resultat før skat på 2050 mio. svenske kr., fremgår det af tal fra Infront ifølge Direkt. Overskuddet er dog på grund af de mange nedlukninger under covid-19 blevet mere end halveret i forhold til samme kvartal sidste år, da overskuddet var på 5011 mio. svenske kr.

H&M omsatte i tredje kvartal for 50,9 mia. svenske kr. mod 62,6 mia. svenske kr. sidste år. I lokale valutaer er salget faldet 16 pct. Omsætningen landede dermed præcist på det niveau, som selskabet meldte ud i den foreløbige opgørelse medio september.

- Salget var påvirket af covid-19-situationen. I begyndelsen af kvartalet var omkring 900 af gruppens mere end 5000 butikker midlertidigt lukket. I slutningen af kvartalet var lige over 200 butikker midlertidigt lukket, skriver H&M i regnskabet.

I september faldt omsætningen 5 pct. i lokale valutaer i forhold til samme periode sidste år. Selskabet tilføjer, at det for nærværende har 166 butikker midlertidigt nedlukket, hvilket svarer til 3 pct. af gruppens samlede butikker, og et stort antal butikker har stadig lokale restriktioner og begrænsede åbningstider.

/ritzau/FINANS