Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Svækket risikolyst sender kapitalstrømme mod sikre placeringer

28/10 06:32

Risikovilligheden er svækket hos investorerne i alle de finansielle markeder onsdag morgen. Det betyder, at kapitalstrømme løber mod de traditionelt sikre valutariske havne som amerikanske dollar og japanske yen.

Igen er det coronavirusset, der står bag kapitalflugten mod sikkerhed, der især rammer euro efter medierapporter om, at Frankrig står foran at genindføre en national nedlukning for at bremse den genopblussede anden bølge af coronapandemien.

- Stigningen i infektioner er bestemt en bekymring, når det gælder Frankrig og Sydeuropa, så euro- topsiden er tung, siger valutastrateg Junichi Ishikawa fra IG Securities i Tokyo til Reuters.

Markedsdeltagerne imødeser større volatilitet på valutamarkederne i takt med, at virusset spredes i Europa, Storbritannien og USA, og sætter skub i øgede bekymringer over, om den økonomiske vækst igen vil svækkes.

Onsdag aften vil Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, adressere problemerne over for den franske befolkning i en tv-tale. Lokale medier rapporterer, at den franske regering undersøger muligheden af at indføre en national nedlukning fra midnat torsdag.

IG Securities' strateg venter dog ikke, at dollar vil styrkes ret meget mod andre valutaer, fordi investorerne hidtil har hvilet på laurbærrene i forhold til, hvordan markederne vil reagere efter USA's præsidentvalg.

Investorerne har nu fået et større fokus på USA, som også kæmper for at begrænse coronavirus-eksplosion op til valget den 3. november.

Meningsmålinger viser, at den demokratiske rival Joe Biden har taget teten i kampen mod præsident Donald Trump, men nogle investorer er skeptiske, fordi meningsmålinger ikke kunne forudsige Trumps sejr for fire år siden grundet det amerikanske valgsystem med, at et simpelt flertal sender samtlige den enkelte stats stemmer til en enkelt kandidat.

Euro koster onsdag morgen 1,1780 dollar mod 1,1835 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster onsdag morgen 1,3035 dollar mod 1,3065 dollar tirsdag.

Dollar ligger sideløbende i 104,30 yen mod 104,45 yen tirsdag.

/ritzau/FINANS