Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Råvarer: Stigende coronasmittede og olielagre sænker oliepriserne

28/10 07:06

Oliepriserne falder onsdag morgen efter en stigning i både amerikanske olielagre og antallet af covid-19-smittede i både USA og Europa, hvilket skaber bekymringer om overflod af olie og manglende efterspørgsel.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 40,54 dollar mod 41,21 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 38,74 dollar mod 39,48 dollar tirsdag eftermiddag.

De amerikanske olie- og benzinlagre steg sidste uge, viser tal fra industrigruppen American Petroleum Institute (API) ifølge Reuters.

Olielagrene er steget med 4,6 mio. tønder til 495,2 mio. tønder, mens analytikerne ifølge en måling fra Reuters ventede i stigning på 1,2 mio. tønder.

- Den uventet store opbygning i de amerikanske olielagre gav anledning til nye salg, mens bekymringerne for forsyningsforstyrrelser fra orkanen Zeta er aftaget, siger Hiroyuki Kikukawa, der er direktør i Nissan Securities, til Reuters.

Energiselskaber og havne langs Den Mexicanske Golf forberedte sig tirsdag på orkanen, der er den ellevte af sin slags i denne sæson.

Samtidig vejer det stigende antal af smittede med covid-19 i USA og udeblivelsen af en amerikanske hjælpepakke tungt på investorernes risikoappetit, fortæller Hiroyuki Kikukawa til Reuters og tilføjer, at han venter, at den trykkede stemning vil holde priserne nede op til præsidentvalget den 3. november.

USA's præsident, Donald Trump, anerkendte tirsdag, at en eventuel aftale om en hjælpepakke nok først vil blive en realitet efter valget.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede som Rusland planlægger at skære i sin produktion fra 7,7 mio. tønder om dagen til 5,7 mio. i januar.

Det er dog ifølge Reuters ikke nok til at veje op for den svækkede efterspørgsel.

Samtidig ventes Opec-medlemmet Libyens olieproduktion at stige til 1 mio. tønder om dagen i de kommende uger.

Guld- og kobberpriserne falder onsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1908,14 dollar mod 1908,72 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig til 6795,50 dollar mod 6799 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS