Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Opjustering fra Danske og Carlsberg falder på rød dag

28/10 08:22

Mens de europæiske aktiemarkeder vender næsen nedad onsdag morgen, så kan danske investorer glæde sig over opjusteringer fra både Danske Bank og Carlsberg. Ørsteds regnskab viser tilbagegang, men slår forventningerne, mens Ringkjøbing Landbobank fastholder sin prognose. Senere onsdag gør også Sydbank status for kvartalet.

Spørgsmålet er så, om de selskabsspecifikke danske nyheder er nok til at afværge en negativ åbning i København. Retningen på den tyske DAX-future er i hvert fald klar. Den falder 1,8 pct. onsdag morgen, hvor den voksende coronasmitte fortsat giver anledning til bekymring.

Herhjemme lukkede C25-indekset tirsdag 0,01 pct. lavere i 1501,66.

CARLSBERG LØFTER

For Carlsberg tegner morgenen lovende. Bryggeriet har opjusteret sine forventninger til driftsindtjeningen i 2020 og har samtidig lagt salgstal for tredje kvartal frem.

Og med de løftede forventninger har Carlsberg gjort, som det plejer, mener man i finanshuset Jefferies.

- Carlsberg fortsætter med sin historik med at love mindre og levere mere, hedder det i en kommentar fra analytiker Edward Mundy.

Det danske bryggeri regner nu med et fald i driftsindtjeningen omkring en midt-encifret procentsats i forhold til 2019, mens buddet tidligere lød på et fald på en encifret procentsats i den høje ende.

Opjusteringen kommer på baggrund af fortsat positiv volumenudvikling i Rusland og i Kina, og selv om der netop nu er forøget usikkerhed i Vesteuropa.

Af positive elementer fremhæver Edward Mundy især fremgangen i volumenerne i Rusland på 19 pct., hvilket ifølge analytikerne afspejler markedsvækst, godt vejr i perioden, og at Carlsberg vinder markedsandele.

Bryggeriets aktie faldt onsdag 1,1 pct. til 836,20 kr.

EKSTRA MILLIARD TIL DANSKE BANK

Danske Banks opjustering, som blev meldt ud efter børslukketid tirsdag, bør afstedkomme en behersket positiv kursreaktion, vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Opjusteringen betyder, at Danske Bank nu venter et nettoresultat på 4-4,5 mia. kr. mod før 3 mia. kr.

Regnes med midtpunktet i intervallet er opjusteringen på 41 pct., hvilket lyder af meget, men er en "mindre opjustering", når Danske Banks størrelse og forretningsomfang tages i betragtning, vurderer Per Hansen.

- Danske Banks aktionærer vil være lidt gladere eller mindre sure, når handlen med aktierne starter i dag. Danske Banks indtjening er stadig et godt stykke væk fra, hvor den skal være. Investorerne har stadig lidt større tab, og de har fokus på 2023-planen og en forventet egenkapitalforrentning på 9-10 pct., skriver investeringsøkonomen.

ØRSTED FASTHOLDER

Ørsted fastholder forventningerne efter et tredje kvartal, der er gået bedre end ventet blandt analytikere. Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt til 3360 mio. kr. fra 4116 mio. kr., men landede over analytikernes bud på 3205 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Ørsted faldt tirsdag 1,4 pct. til 953,20 kr.

RINGKJØBING LANDBOBANK OG SYDBANK I FOKUS

Ringkjøbing Landbobanks kvartalsregnskab viser et nettooverskud på 272 mio. kr. mod 275 mio. kr. i samme periode året før. Forventningerne til hele året fastholdes. Bankaktien faldt 1,3 pct. tirsdag til 484 kr.

Sydbank, der også kommer med regnskab, faldt tirsdag 2,9 pct. til 103,30 kr.

Stimer af regnskaber er på også på vej fra udlandet, heriblandt fra en lang række konkurrenter og peers til danske selskaber.

Specifikt er japanske Komatsu, der ligesom danske FLSmidth henter en del af sin omsætning fra de store mineselskaber, kommet ud af regnskabsårets andet kvartal med et bedre resultat end ventet, og selskabet opjusterer også forventningerne til hele året. FLSmidth faldt tirsdag 3,4 pct. til 164,30 kr.

Investorerne har desuden justerede kursmål at forholde sig til. Simcorp har fået løftet kursmålet af Carnegie til 800 kr. fra 730 kr, og Genmab har fået løftet kursmålet til 2320 kr. af Goldman Sachs, der tidligere sigtede efter 1112 kr. Anbefalingerne lyder henholdsvis "hold" og "neutral".

Simcorp steg tirsdag 0,6 pct. til 798 kr., og Genmab lukkede 0,5 pct. højere i 2205 kr.

/ritzau/FINANS