Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ringkjøbing Landboba/CEO: Vi har genskabt aktiviteten i kvartalet

28/10 08:56

Flere kunder, flere ansættelser og en højere aktivitet. Det er kort fortalt, hvad Ringkjøbing Landbobank har oplevet i tredje kvartal. Det fortæller bankens direktør, John Fisker, til Ritzau Finans.

- Det går faktisk godt igen, må jeg sige, efter at coronakrisen i begyndelsen af året og i andet kvartal betød, at vi mistede 1 mia. kr. i udlån, siger John Fisker.

- Aktivitetsniveauet var svært at løbe i gang igen efter nedlukningsperioden. Men det er så det, vi har genskabt igen her i tredje kvartal, hvor vi har en lille vækst i vores udlån, siger bankdirektøren.

Han tilføjer, at der har været en pæn stor kundetilgang, og at bankens aktivitetsniveau er genskabt.

Af bankens regnskab fremgår det, at væksten i bankens udlån steg med 2,1 pct. i tredje kvartal mod en udlånsvækst på 8 pct. i samme periode sidste år.

Ringkjøbing Landbobanks samlede udlån lå ved udgangen af tredje kvartal på 35.479 mio. kr. Ved udgangen af andet kvartal var tallet 35.260 kr.

- Væksten i udlånet er sket, til trods for at virksomheder ikke betaler fuld moms og A-skatter på grund af hjælpepakkerne. Det begynder de at betale igen her i fjerde kvartal. Og det er også det, der giver os troen på, at vi igen vil opleve vækst fremadrettet, siger John Fisker.

Banken fastholder da også opjusteringen fra den 6. oktober om et basisresultat i niveauet 1000-1150 mio. kr. samt et resultat før skat på 950-1150 mio. kr.

SUCCES TILSKRIVES KUNDEFOKUS

At banken har fået flere kunder, skyldes til dels den DNA, som banken har, mener John Fisker.

- De kunder, der rykker mod vores bank, har brug for kompetent rådgivning. Samtidig kan man hurtigt komme i kontakt med os. Man kan sige, at det er rimeligt "low key", men det er noget, vi har arbejdet på i mange år, siger bankdirektøren.

Han fortæller, at banken blandt andet er ude at hyre folk for at kunne følge med.

/ritzau/FINANS