Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Korr: Carlsberg/CEO: Højeste markedsandel i to år i Rusland - NY

28/10 10:42

(Korr: Dag rettet i andet afsnit)

En af de positive udviklinger for Carlsberg er udviklingen i Rusland, hvor Carlsberg nu har en markedsandel på 29,4 pct. - den højeste i to år.

Det oplyste topchefen Cees 't Hart på en telepressekonference onsdag morgen.

- En god sommer er med til at løfte vores volumen i Rusland, forklarede han. Men understregede også, at det såkaldte on-trade-marked, salg af drikkevarer til barer, restauranter og lignende, der er hårdest ramt af corona, er relativ beskedent i Rusland for Carlsberg modsat på flere andre markeder.

- Rusland er et off-trade-land og derfor ikke så hårdt ramt af restriktioner.

Carlsberg oplevede en volumenvækst på 19 pct. i Rusland i tredje kvartal. Cees 't Hart skønner, at markedet voksedes med lidt mere end 6 pct., og det giver en øget markedsandel til Carlsberg i konkurrencen med blandt andet AB Inbev/Efes, der har slået sig sammen i Rusland.

Væksten skyldes også, at Carlsberg tilbage i februar satte tryk på promotionaktiviter, og de har sammen med det gode vejr løftet omsætningen.

Konkurrencepresset i Rusland er fortsat hårdt. "The heat is still on", som Cees 't Hart udtrykte det på telekonferencen med analytikere.

Carlsberg ligger i øjeblikket godt til i markedsandel på det russiske marked, men har ikke nødvendigvis et mål om ligge nummer et, som bryggeriet gjorde tidligere, slog koncernchefen fast.

Volumenvæksten i Rusland er der kapacitet til at klare, understregede Cees 't Hart på telekonferencen.

Carlsbergs otte bryggerier i landet kører med en samlet kapacitetsudnyttelse på 50-60 pct., hvilket ifølge topchefen er helt som ventet.

/ritzau/FINANS