Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth trækkes ned af skuffende meldinger fra finsk rival

28/10 11:15

Aktien i FLSmidth trækkes onsdag med ned af et skuffende regnskab fra finske Metso Outotec, som det danske selskab konkurrerer mod på markedet for udstyr til mineindustrien.

På børsen i Helsinki ligger Metso Outotec ved 11-tiden 13 pct. lavere, mens FLSmidth falder 4,3 pct. til 157,30 kr. på børsen i København.

Regnskabet fra Metso Outotec betegnes af Handelsbanken som "blødt på alle linjer", og banken fremhæver blandt andet, at ordreindgangen var 23 pct. under analytikernes forventninger og ordrebogen 13 pct. lavere en bankens estimat.

Endvidere noterer banken ifølge Bloomberg News, at ledelsen for det finske selskab venter, at markedsaktiviteten holder sig på det nuværende niveau, men at der er risiko for forværring.

I tredje kvartal omsatte Metso Outotec for 985 mio. euro, hvilket var en spids under analytikernes forventninger, ifølge Bloomberg News, på 1,05 mia. euro.

Ordreindgangen i kvartalet opgøres til 836 mio. euro mod 1169 mio. euro i samme periode sidste år.

Metso Outotec har i forbindelse med regnskabet løftet sløret for en ny strategi med fokus på vækst og en forbedring af indtjeningen.

Som et resultat i strategijusteringen har selskabet besluttet at frasælge sin Recycling-forretning, som sidste år omsatte for 156 mio. euro og havde en EBITA-margin på omkring 6 pct.

Målene i den nye plan omfatter, at selskabet skal stile efter en justeret driftsmargin på over 15 pct.

FLSmidth kommer med sit regnskab for tredje kvartal 3. november.

/ritzau/FINANS