Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Investorer søger mod yen som sikker havn

28/10 14:37

Onsdagens finansmarkeder er præget af stor usikkerhed grundet frygt for nye coronanedlukninger i Europa og en amerikansk hjælpepakke, der ikke ser ud til at lande før præsidentvalget 3. november.

Det sender investorerne mod den japanske yen, der traditionelt regnes som en sikker havn i krisetider, og styrker valutaen over for både dollar og euro.

Forhandlingerne om en amerikansk hjælpepakke ser ud til at have ramt foreløbigt dødvande, efter at senatorerne er gået på ferie indtil efter det amerikanske præsidentvalg. Samtidig lyder meldingerne fra Det Hvide Hus, at man regner med en aftale "inden for få uger", hvilket bekræfter investorernes formodning om, at en aftale ikke lander inden valget.

Samtidig kunne USA tirsdag melde om 74.000 nye smittede med covid-19, hvilket skaber yderligere bekymringer.

Det svækker dollar over for yen, der onsdag eftermiddag handles i 104,39 yen per dollar mod 104,45 yen tirsdag eftermiddag og 104,84 yen tirsdag morgen.

I eurozonen er det udsigten til nye nedlukninger, der svækker den fælleseuropæiske valuta.

I Frankrig overvejer præsident Emmanuel Macron ifølge flere medier at indføre nationale nedlukninger fra torsdag, mens den tyske kansler, Angela Merkel, har foreslået nedlukning af barer og restauranter fra næste måned.

Det svækker euro mod yen, der onsdag handles i 122,36 yen per euro mod 123,59 yen tirsdag eftermiddag.

Samtidig svækker de truende nedlukninger euro over for dollar.

Euro handles i 1,1725 dollar onsdag eftermiddag mod 1,1835 dollar tirsdag.

/ritzau/FINANS