Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BoE-medlem åbner for mulighed for at indføre negative renter

4/12 12:56

Der er rum til, at den britiske centralbank, Bank of England, kan sænke renterne til under nul, siger Michael Saunders, der er medlem af rentekomitéen i Bank of England, BoE, til Bloomberg News.

Den ledende britiske rente er i øjeblikket på 0,1 pct., og hvis Bank of England sænkede den til under nul, ville det være første gang nogensinde, skriver Bloomberg.

Snakken om negative renter er dog langt fra fremmed for den britiske centralbank, der tidligere på året indledte undersøgelser af, hvordan minusrenter kunne påvirke bankernes indtjening, og hvordan det ville påvirke kunderne.

I november hævede Bank of England sit obligationsopkøbsprogram med 150 mia. pund, så det samlede opkøbsprogram nu er på 875 mia. pund.

Men ifølge Michael Saunders er obligationsopkøb ikke nødvendigvis den bedste stimulus for den coronaplagede britiske økonomi, skriver Bloomberg.

- Hvis mere stimuli er nødvendigt, så kan det i min optik være mere effektivt at gøre brug af mere end et enkelt værktøj frem for at læne sig tungere op ad et enkelt værktøj, siger han, ifølge Bloomberg.

/ritzau/FINANS