Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk ansøger om godkendelse af nyt fedmemiddel i USA - NY2

4/12 14:19

Novo Nordisk har ansøgt om markedsføringstilladelse i USA til sin ugentlige version af Semaglutid til behandling af fedme.

Novo har benyttet en såkaldt priority review voucher, PRV, til processen, hvilket forkorter den forventede behandlingstid hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til omkring seks måneder fra cirka ti måneder.

Semaglutid skal tages som injektion i en dosis på 2,4 milligram og er beregnet på personer med en BMI (vægt divideret med højden i anden, red) over 30, eller personer med en BMI over 27 med mindst en vægtrelateret følgesygdom.

Indsendelsen sker på baggrund af resultater fra STEP fase 3a-studiet, der har vist vægttab på 15-18 pct. for personer behandlet med Semaglutid 2,4 milligram.

- Vi er glade for indsendelsen af ansøgningen af Semaglutid 2,4 milligram i USA, og vi mener, at Semaglutid 2,4 milligram en gang ugentligt har potentiale til at transformere behandlingen af overvægt, siger forsknings- og udviklingsdirektør i Novo Nordisk Mads Krogsgaard Thomsen ifølge en meddelelse.

TOCIFRET MILLIARDPOTENTIALE

Hos Sydbank estimerer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, at fedmemidlet på sigt vil nå et årligt topsalg på 18 mia. kr.

Og Novos brug af PRV'en, der koster et pænt trecifret millionbeløb, vil medvirke til, at målet nås tidligere.

- Det vil hjælpe til at Novo kan fastholde et topsalg i lidt længere tid.

- Det vil samtidig give mulighed for, at midlet kan være på markedet i anden halvdel af 2021, konstaterer Sydbank-analytikeren.

/ritzau/FINANS