Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danmark/økonomi: Forbrugsboom venter senere på året

21/1 08:46

Forbrugertilliden i Danmark ligger i januar næsten uændret på minus 4,1. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik torsdag morgen.

I december var den på minus 3,8 pct.

- De nye og skrappe restriktioner, som blev indført kort inden jul, har gjort forbrugerne lidt mere pessimistiske. Forbrugerne er dog ikke helt sortsynede, og vi regner stadig med, at forbrugerne vil være rygraden i en kraftig forbrugsdrevet genopretning af dansk økonomi senere på året, skriver Søren V. Kristensen i en kommentar til tallene.

Han hæfter sig dog ved, at forbrugertilliden fortsat er betydeligt højere end de tidligere bundniveauer, der viste sig i 2020.

- Det antyder, at godt nok er forbrugerne bekymrede over den nuværende situation og nedlukningerne, men også, at man i et eller andet omfang ser igennem det som en midlertidig svaghed for økonomien, fortsætter Søren V. Kristensen.

Det er Søren V. Kristensens forventning, at humøret vil blive bedre i takt med, at økonomien igen åbnes op.

Under krisen har danskerne sparet markant op - derfor kan vi meget vel komme til at se en stærk, forbrugsdrevet genopretning, når forbrugerne tager hul på den bugnende sparegris, mener han.

Hos Danske Bank hæfter privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen sig også ved, at forbrugertilliden fortsæt er på et pænt niveau sammenlignet med de niveauer, vi så i efteråret sidste år.

- Underliggende ser tallene forholdsvist positive ud. Danskerne er både blevet mere optimistiske omkring deres egen økonomi, og omkring fremtidsudsigterne for dansk økonomi. Faktisk har danskernes forventning til dansk økonomi om et år ikke været stærkere siden sommeren, skriver hun i en kommentar.

/ritzau/FINANS