Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norwegian er meget tilfreds med regeringens støtte

21/1 08:51

Den norske regering har torsdag givet sin støtte til det gældsramte norske lavprisluftfartsselskab Norwegian, der er meget tilfreds med støtten til at indhente ny kapital med tilknyttede betingelser om at private investorer også stiller op.

Det skriver Norweigan, der pointerer, at det øger mulighederne for, at luftfartsselskabet kommer igennem krisen og kan fortsætte med at være en vigtig aktør i norsk og skandinavisk luftfart.

- På vegne af alle os i Norwegian vil jeg gerne rette en stor tak til regeringen. Norwegian står i en meget krævende situation som følge af pandemien, og statens medvirken øger chancen betydeligt for, at vi lykkes med at hente ny kapital og komme godt igennem rekonstruktionen, siger koncernchef i Norwegian Jacob Schram.

Selskabet er indtrådt i en irsk reorganiseringsproces og rekonstruktionsforhandlinger i Norge.

Den 14. januar fremlagde Norwegian en ny forretningsplan , der baserer sig på en enklere selskabsstruktur, et europæisk rutenetværk uden langdistance og en kraftig reduktion af gælden.

Ifølge planen skal Norwegian have omkring 50 fly i drift i 2021 og gradvis øge antallet af fly til 70 i 2022, afhængig af efterspørgsel og rejserestriktioner.

Gælden skal reduceres til cirka 20 mia. norske kr. og selskabet vil indhente 4-5 mia. norske kr. i frisk kapital.

- Med en ny forretningsplan og medvirken fra regeringen har vi stor tro på, at vi kan tiltrække investorer og komme godt igennem rekonstruktionsprocessen, siger Schram.

/ritzau/FINANS