Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Norwegian/Sydbank: Norsk regering er uvurderlig brik i redning

21/1 09:46

Den norske regering har torsdag givet sin støtte til det gældsramte norske lavprisluftfartsselskab Norwegian.

Tvivlen om, hvorvidt Norwegian ville overleve, er derfor i vid udstrækning fejet af banen, mener aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen.

- Vi kender ikke deltaljerne i den norske regerings engagement, men den her opbakning er en uvurderlig brik i redningen af Norwegian. Set fra min stol betyder det, at en Norwegian-konkurs ser meget usandsynlig ud. Det er det rygstød, der skal til for at lokke andre med, siger Jacob Pedersen.

Ifølge Jacob Pedersen har vi over det seneste år set, at regeringers opbakning til et flyselskab er lig med redning. Og det er også sådan, at meddelelsen fra Norwegian vil blive tolket, mener han.

- Man har et standpunkt til man taget et nyt. Der har sandt for dyden ikke været meget hjælp fra den norske regering til Norwegian indtil nu, siger Jacob Pedersen.

Men regeringen har kigget på de mange tiltag, flyselskabet har iværksat. Nu vurderer den norske regering altså, at Norwegian har hjulpet sig selv nok til, at den vil være med.

- Det er inden for et år, at flyselskabet har planlagt to store redningsplaner, understreger Jacob Pedersen

De leasingselskaber og amerikanske banker, der fyldte meget i Norwegians ejerkreds efter den første redningsplan, har samtidig nedbragt sin ejerandel.

- Det er ikke en redning af kinesiske leasingselskaber og amerikanske banker. Det har også haft noget at sige for den norske regering, fortsætter Jacob Pedersen.

SKIDT NYT FOR SAS

Jacob Pedersen understreger samtidig, at det ikke er mange år siden, at den norske regering var en vigtig medejer i SAS.

Nu ser det ud til, at den norske regering bliver en vigtig medejer i SAS’ største konkurrent.

- Det her kridter banen op til en nordisk kamp i luftrummet, hvor Norge og Norwegian står på den ene side, mens SAS, Sverige og Danmark står på den anden side. Det er nogle spændende perspektiver, der tegner sig i forhold til SAS’ muligheder på det norske marked, siger Jacob Pedersen.

Han har svært ved at se, at dagens nyhed gavner SAS, fordi der nu kommer et modsætningsforhold mellem SAS og den norske stat

Det er ikke noget, som vil sætte sig i markedet i februar eller marts, men det får betydning på den længere bane.

Norge er det land, hvor SAS har sine største aktiviteter, fremhæver Jacob Pedersen.

/ritzau/FINANS