Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth/Sydbank: Sandviks fremgang kan på sigt dryppe på FLSmidth -NY

21/1 10:41

Sandviks regnskab for fjerde kvartal er et vidensbyrd om, at der på trods af coronakrisen er god aktivitet og efterspørgsel på udstyr, reservedele og services i minerne.

Og denne aktivitet kan på sigt smitte af på FLSmidth, vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker ved Sydbank.

- Det er positivt, at efterspørgslen og aktivitetsniveauet trods alt er til stede hos de selskaber, som er de første til at tage spadestikket ude ved minerne, siger analytikeren til Ritzau Finans.

- Men man skal huske på, at Sandvik er længere oppe i værdikæden, så det er ikke sikkert, at FLSmidth vil mærke samme aktivitetsniveau på ordrerne i fjerde kvartal, som Sandvik har, tilføjer han.

FLSmidth fremlægger sit regnskab for fjerde kvartal 10. februar. Her venter Mikkel Emil Jensen, at koncernen stadig vil være tynget af sin cement-division, mens minedivisionen nok skal klare sig fint - dog stadig udfordret af, at corona-restriktioner gør det sværere at få adgang til minerne og få servicefolk frem.

- Men hvis kunderne stadig holder lidt igen, særligt i forhold til de store investeringer, og hvis de har svært ved at få eksekveret på de ordre, de allerede har i bøgerne, fordi det er svært at komme frem til minerne, vil det stadig tynge FLSmidth, og det vil stadig plage i fjerde kvartal, lyder vurderingen fra analytikeren.

Han påpeger, at selskabets prognose for 2020 var baseret på, at corona-restriktionerne ikke blev strammet, og smittetallene ikke steg yderligere - hvilket netop skete.

- Som jeg ser det, skal der en smule held til, for at FLSmidth kan komme i mål med prognosen for 2020. Og man skal have lært af forårets restriktioner, så man nu har tilpasset sig og har nemmere ved at komme frem i minerne end i foråret, vurderer Sydbank-analytikeren.

Selskabet genindførte forventningerne til 2020 i november og ser en omsætning på omkring 16 mia. kr. for hele året, mens EBITA-marginen ventes at ende i intervallet 4,5 til 5 pct.

FLSmidth ligger torsdag formiddag tæt på toppen af C25-indekset med en stigning på 2,5 pct. til 238,80 kr.

/ritzau/FINANS