Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Færre nytilmeldte ledige end ventet - NY

21/1 14:58

900.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge.

Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet, da analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde ventet 935.000 nye ledige.

Selvom tallene landede en smule bedre end ventet, var det ikke meget, lyder vurderingen fra Anders Christian Overvad, økonom i Arbejdernes Landsbank.

- Det er en ærgerlig udvikling, men heller ikke overraskende i en tid, hvor smittebølgerne påvirker økonomien. I tillæg til de mange nytilmeldte ledige skal vi derudover tage højde for, at der under coronakrisen er blevet etableret særlige ordninger, som holder de officielle ledighedstal kunstigt lave, skriver han i en kommentar.

Anders Christian Overvad hæfter sig dog ved, at tallene heldigvis er milevidt fra situationen i foråret, hvor mere end 7 mio. amerikanere meldte sig ledige om ugen.

- Dagens ledighedstal skal dog ikke negligeres af den grund, da de stadig overgår de værste uger af finanskrisen, hvor vi aldrig så mere end 700.000 nytilmeldte ledige på en uge.

Ugen før meldte 926.000 sig ledige for første gang. Det tal er revideret fra 965.000 ved første opgørelse for en uge siden.

Antallet af fortsatte ledige faldt til 5,054 mio. mod estimeret 5,300 mio. ifølge Bloomberg og 5,181 mio. ugen tidligere.

Selvom det en ærgerlig situation for den amerikanske økonomi, er Anders Christian Overvad alligevel fortrøstningsfuld.

- Biden har fremlagt klare ambitioner for endnu en stimuluspakke på 1,9 billioner dollar, og har derved klart tilkendegivet, at han er klar, og ønsker at understøtte økonomien, skriver han.

Joe Biden har kun et snævert flertal i Senatet, og derfor er det usandsynligt, at den nye præsident kan få hele sin hjælpepakke igennem, vurderer Anders Christian Overvad, der dog venter, at dele af den vil blive stemt igennem.

/ritzau/FINANS