Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA: Slut med Fang-træthed ? - GENT

25/1 06:35

Tidligere på ugen så man det med Netflix. Streamingkoncernen kom med overraskende stærke tal for kundevæksten i fjerde kvartal, og aktien røg i vejret med 17 pct. dagen efter.

Regnskabssæsonen kan på samme måde genstarte de andre store teknologiaktier, der har hængt efter de mere procykliske selskaber siden det amerikanske præsidentvalg.

Og de fem største aktier i USA, Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet og Facebook, leverede da også i denne uge deres bedste kursudvikling i tre måneder, skriver Bloomberg News.

- Fang-navnene er attraktive, især taget stigningerne i andre dele af markedet i betragtning. I de tidlige dage af 2021 antydede vores samtaler med investorer dog en reel Fang-fatigue, siger analytiker hos JPMorgan Chase Douglas Anmuth til Bloomberg News.

I næsten 100 handelsdage, helt præcist 97, har de fem i Fang nu ikke formået at sætte ny rekord i samlet markedsværdi, og det er den længste tørke i næsten to år.

De fem aktier ventes dog at levere en indtjeningsvækst, der er højere end markedets for 12. kvartal i træk, på 11 pct. i fjerde kvartal. Og dermed endnu et sæt overskudsrekorder.

I næste uge kommer Apple, Microsoft og Facebook alle med kvartalstal, mens Alphabet og Amazon venter til ugen efter, og samlet set vil 25 pct. af alle aktierne i S&P 500 lægge tal frem de kommende fem handelsdage.

Her vil man så få syn for sagn om den seneste uges optur til vækstaktierne vil fortsætte, eller om de cykliske selskaber kan kæmpe sig tilbage i investorernes gunst.

- Det vil formentlig være historien igennem regnskabssæsonen. Hvad vil indtjeningerne betyde for holdbarheden i den rotation, som er sket de seneste otte-ni uger, kommenterer Chuck Carlson, topchef i Horizon Investment Service, over for Reuters.

Indtil nu har 86 selskaber i S&P 500 lagt deres tal frem, og næsten ni ud af ti har slået forventningerne på Wall Street, viser tal fra Refinitiv IBES, hvilket er et godt stykke over gennemsnittet på 65 pct.

/ritzau/FINANS