Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Dollar retter op over for euro - svækkes mod yen

12/4 06:49

Efter fredagens fald hanker investorerne op i dollar mandag morgen, hvor den vinder lidt frem over for euro, men svækkes over for yen.

Dollar har umiddelbart modvind fra en faldende rente på den tiårige amerikanske T-bond, der mandag morgen er dykket med to basispoint på markedet i Tokyo, skriver Reuters.

Både den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation og dollar har ellers nydt godt af en forrygende marts, der er blevet drevet af fornyet optimisme omkring et økonomisk opsving i USA.

- Nøglen til de kortsigtede udsigter vil være, om renten forsætter med at konsolidere sig omkring dette niveau, eller om den vil marchere højere, siger Tapas Strickland, strateg hos National Australia Bank i et notat.

Stiger renten, vil det være med til at understøtte dollar, understreger han.

Fredag viste data fra USA, at de amerikanske producentpriser så den største årlige stigning i mere end ni år, hvilket har været med til at understøtte forventningen om en højere inflation. Fed fastholder dog sin lempelige pengepolitik på trods af økonomisk optimisme.

Euro koster mandag morgen 1,1889 dollar mod 1,1899 fredag, mens en dollar mandag morgen koster 109,58 yen mod 109,67 yen fredag.

Pund koster 1,3689 dollar mod 1,3707 fredag.

/ritzau/FINANS