Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Renten kan dykke før tirsdagens inflationstal

12/4 07:11

Den forgangne uge bød på rentefald i USA, og trods et lille hop opad fredag kan det smitte af i Danmark, hvor renten på den tiårige danske statsobligation har udsigt til at åbne med små fald.

Det sker på baggrund af en rentestigning fredag på 3 basispoint til minus 0,17 pct.

Mandag er der ikke er de store nøgletal i kalenderen til at præge obligationsmarkedet. Det er der til gengæld tirsdag, når der kommer inflationstal fra USA.

- De faktiske inflationstal er blevet meget vigtige for den amerikanske forbundsbank (Fed), fordi de vil se det underliggende inflationspres tiltage, før pengepolitikken strammes, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank.

Helt fri for begivenheder er mandagen dog ikke, når der i løbet af formiddagen kommer nyt om det europæiske detailsalg i februar.

Her venter Mathias Dollerup Sproegel, at de mange coronarestriktioner i Europa vil have sat sit præg på detailsalget.

- I januar faldt detailsalget med 6 pct. i forhold til december. Detailsalget kan falde lidt yderligere i februar, men det lave udgangspunkt fra januar betyder, at investorerne forventer en behersket stigning. Det vil dog stadig betyde, at detailsalget vil falde med 5-6 pct. i forhold til samme periode sidste år, skriver han.

Derudover bliver morgenen sparket i gang kl. 8 med danske tal for forbrugerpriserne i marts. Måneden forinden steg forbrugerpriserne 0,6 pct.

/ritzau/FINANS