Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg/CEO: Corona påvirker fortsat markant - NY

16/4 08:36

Forsikringskoncernen Tryg har præsteret markant fremgang i første kvartal af 2021 i forhold til det store underskud i samme periode sidste år, da coronapandemien skabte stor usikkerhed på finansmarkederne og gav selskabet store tab på investeringssiden.

Her et år efter fortsætter pandemien dog med at påvirke koncernens aktiviteter, men samlet giver corona et positivt bidrag på bundlinjen på 77 mio. kr. i kvartalet.

- I modsætning til første kvartal sidste år, hvor coronaeffekten var meget markant negativ, så er den svagt positiv på skaderne - og dermed på bundlinjen her i første kvartal - men svagt negativ på toplinjen.

- Vi ser, at der for eksempel bliver solgt færre nye rejseforsikringer, og vi ser også, at der er blevet indregistreret færre nye biler i perioder her i første kvartaler. Så der er lidt gynger og lidt karruseller, men positivt på bundlinjen, siger Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, i et interview med Ritzau Finans efter regnskabet.

BEDRE END VENTET

Tryg kom ud af første kvartal med et resultat før skat på 1022 mio. kr. mod et minus på 372 mio. kr. i samme periode sidste år. Den helt store svingfaktor i det regnestykke er investeringsafkastet, som i første kvartal sidste år var på 980 mio. kr. mod et positivt resultat på den post på 343 mio. kr. i år.

- Det er stadig sådan et regnskab, hvor man må sige, at corona fortsat påvirker markant. Vi ser, at vores resultat før skat svinger med næsten 1,4 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år, og det skyldes jo, at investeringsmarkederne i første kvartal sidste år var totalt ramt af coronapanik.

- Der ser vi jo så heldigvis, at der er mere optimisme her i første kvartal i år, så det giver det her store sving på 1,4 mia. kr., forklarer Morten Hübbe.

Selve forsikringsdriften er imidlertid også gået frem - og mere end ventet af analytikerne. Det forsikringstekniske resultat steg i første kvartal til 751 mio. kr. fra 672 mio. kr. i samme periode sidste år, mens analytikerne havde estimeret et resultat på 733 mio. kr.

/ritzau/FINANS