Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted køber Brookfield Renewables' forretning i Irland og UK - NY

16/4 09:07

Ørsted køber Brookfield Renewables' nuværende landvindforretning i Irland og Storbritannien, Brookfield Renewable Ireland (BRI).

Det skriver Ørsted i en børsmeddelelse fredag.

Aftalen er baseret på en værdiansættelse af BRI på 571 mio. euro.

- Det forventes, at det europæiske marked for landvind vil vokse betydeligt i de kommende år, og med købet af BRI får vi en stærk platform, som skal fungere som basis for vores indtog på det europæiske marked for vedvarende energi på land, siger Ørsted-topchef Mads Nipper i en meddelelse.

BRI har en portefølje på 389 MW i drift og under opførelse, samt 149 MW i sidste del af udviklingsfasen, fremgår det af meddelelsen. Samtidig har forretningen en pipeline på mere end 1 GW, der er i udviklingsfasen, i Irland og Storbritannien.

Ørsted startede sin forretning med vedvarende energi på land i 2018. Her var fokus særligt på det amerikanske marked, men nu er turen altså kommet til at gøre sit indtog i Europa. Ørsted har en onshore-forretning i USA med 4 GW i drift og under opførelse.

Ifølge Ørsted byder det britiske og irske onshore-marked på "attraktive forhold, projekter i stor skala og værdiskabelse."

Opkøbet ændrer ikke Ørsted tidligere udmeldte forventninger til EBITDA for regnskabsåret 2021, fremgår det videre.

- Med forbehold for afslutning af transaktionen vil det forventede investeringsniveau for 2021 stige med købsprisen, skriver selskabet.

Efter torsdagens aktieåbning falder Ørsted-aktien med 0,7 pct. til 995,80 kr.

/ritzau/FINANS