Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Orphazyme vil give nyt om besparelser i andet halvår

18/6 15:16

Det danske biotekselskab Orphazyme skal skrue markant ned for omkostningerne, efter at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har afvist at godkende midlet Arimoclomol til behandling af Niemann Pick type C (NPC).

Hvor besparelserne nærmere bestemt skal hentes, venter selskabet at give nyt om i andet halvår, fortæller Christophe Bourdon, der er administrerende direktør for Orphazyme, på en telekonference fredag over middag.

- Vores klare plan er hurtigst muligt at komme tilbage med flere detaljer om, hvordan vi planlægger at have de 50 mio. kr. i kassen ved årets afslutning, siger Christophe Bourdon.

Afvisningen fra FDA medfører, at Orphazyme har nedjusteret sine forventningerne, så de samlede driftsudgifter bliver sænket til 700-720 mio. kr. mod tidligere ventet 800-850 mio. kr. Kontantbeholdningen ved udgangen af året ventes nu at udgøre cirka 50 mio. kr. mod tidligere ventet 350 mio. kr.

På nuværende tidspunkt står det klart, at selskabet vil fokusere på sine to nøgleaktiviteter, som er at sikre godkendelse af Arimoclomol i NPC i Europa og på sigt også fortsat i USA. Det betyder samtidig, at penge til alt andet sættes på hold.

- Vi vil være nødt til at reducere vores omkostninger og fastfryse alle virksomhedens aktiviteter, der ikke er relateret til aktiviteter af enten klinisk karakter eller vedrørende godkendelsesprocessen, siger han.

- Vi vil gøre alt det nødvendige for at reducere vores omkostninger for at sikre, at de to aktiviteter kan finansieres, tilføjer han.

Orphazyme oplyser, at selskabet nu vil fokusere på at få en godkendelse hos de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA. Der ventes en udtalelse fra myndighederne i fjerde kvartal 2021 og en potentiel markedsføringstilladelse i første kvartal 2022.

ANALYTIKER SER VÆRDI OMKRING 10 KR.

Hos Danske Bank vurderer chefhandler Mads Zink, at det nu ser svært for Orphazyme efter FDA's afvisning af Arimoclomol i porten.

Aktien i selskabet er fredag da også nede med 58,1 pct. og handles i 41,88 kr. ovenpå nyheden, men Mads Zink og Danske Bank har svært ved at få det prisniveau til at passe med virkeligheden.

- Vi har svært ved at regne den hjem. Vi er overraskede over, at den kan handle så højt, som den gør lige nu. Vi ser nærmere en værdi, der ligger omkring 10 kr., siger Mads Zink til Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS