Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kursfald fortsætter i accelererende tempo inden Fed-møde - NY

28/7 07:10

De asiatiske aktiemarkeder fortsætter de seneste dages fald, efter kinesiske stramninger vendt mod it-selskaber og selskaber i undervisningssektoren har sendt chokbølger gennem de asiatiske markeder op til afslutningen af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Kina og Fed er de to vigtigste ting i dag. Vi forsøger stadig at fordøje nyhederne fra Kina. Det nye bliver, hvordan Fed ser på den seneste runde infektioner, og om de har brug for at justere deres synspunkt, siger chefstrateg Tai Hui fra JP Morgan Asset Management i Hongkong til Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavsområdet uden for Japan falder 0,4 pct.

Sideløbende peger de store amerikanske indeksfutures på fald på 0,2 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Det japanske aktiemarked er præget af nervøsitet, der får investorerne til at sikre gevinsterne.

- Vi ser det japanske marked blive ledet af gevinsthjemtagnings-ordrer, hovedsageligt i tech-aktier, efter fald i de amerikanske aktier, siger Okasan Online Securities i Tokyo ifølge Reuters.

Det toneangivende aktieindeks Nikkei 225 falder 1,5 pct., og det brede Topix-indeks dropper 1,0 pct.

På det kinesiske fastland var markederne stabiliseret fra start, men nervøsiteten har fået overtaget i dagens løb og de seneste dages udsalg og fald fortsætter.

Shanghai Composite viger 0,6 pct., mens CSI 300 har fået udslettet en tidlig stigning på 0,3 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks var positivt fra morgnstunden, men er siden vendt til et fald på 0,2 pct. Faldet kommer efter massive kursfald på over 4 pct. både mandag og tirsdag.

På de øvrige børser ligger Kospi-indekset i Seoul med et minus på 0,4 pct., Singapores Strait Times-indeks viger 0,3 pct., og Taiwans Taiex-indeks dropper 1,5 pct.

Australiens ASX-indeks ligger med et minus på 0,7 pct. kort før lukketid.


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,5
Topix-1,0
Hongkongs Hang Seng-0,2
China Shanghai Composite-0,6
China CSI 300
0,0
Taiwan Taiex-1,5
Sydkoreas Kospi-0,4
Indiens BSE Sensex-0,7
Singapores STI-0,3
Sydney ASX 200-0,7

Indeksværdi klokken 6.15.

/ritzau/FINANS