Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea tror først på nyt om nedtrapning af Fed-opkøb fra september

28/7 10:01

Den nordiske storbank Nordea tror ikke på nyt om om en eventuel nedtrapning af de månedlige opbligationsopkøb før til september.

Det skriver banken i en analyse forud for onsdagens møde i den pengepolitiske komité, FOMC, under Federal Reserve, der er den amerikanske centralbank.

Mødet og ikke mindst det efterfølgende pressemøde med centralbankchef Jerome Powell vil blive fulgt tæt af markedsdeltagerne, der holder øje med nyt om opkøbene, indikationer om inflationen eller renten.

Ifølge Nordea er der dog ikke udsigt til, at der vil blive taget og kommunikeret beslutninger i forbindelse med onsdagens møde.

- Der kommer ingen beslutninger i aften, da Jackson Hole-konferencen i sidste uge af august formentlig vil blive udnyttet til at debattere tapering-processen. Beslutningen om tapering (nedtrapning af obligationsopkøb, red.) vil formentlig blive taget i september med et nedtrappet købetempo fra december og fremefter, lyder det i analysen.

Konferencen afholdes årligt i Wyoming i USA, hvor ledende skikkelser fra den finansielle sektor ikke kun fra USA såvel som ministre ventes at deltage.

Nordea venter, at opkøbene vil aftage helt inden næste sommer.

/ritzau/FINANS