Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Sidelæns ugestart med markedsfokus på arbejdsmarkedet i USA

2/8 06:32

Investorerne starter den nye måned med generel sidelæns handel på valutamarkedet.

Markedet øjner som altid ved månedens start den første uges økonomiske nøgletal og især den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der på nuværende tidspunkt er endnu mere interessant end ellers på grund af den amerikanske centralbanks fokus på forbedringer i arbejdsmarkedet i USA.

Dollarindekset, der måler den amerikanske valutas værdi mod seks andre store valutaer, står mandag morgen i på 92,11 mod 92,12 fredag eftermiddag.

For et apr uger siden toppede indekset i niveauet 93,20 efter en længere tids positiv efterspørgsel efter dollar, der til sidst tippede markedets ellers mange måneders lange euro-overvægt hos de spekulative investorer ifølge data fra Futures Trading Commission.

Og da dollar endelig fik tippet vægtskålen, begyndte dele af markedet at afvikle de lange dollarpositioner, for at tage lidt af gevinsten hjem. Markedet fik for alvor fart på, efter at den amerikanske centralbankchef, Jeropme Powell, onsdag fastslog, at der endnu er lang vej igen, før det amerikanske arbejdsmarked lever op til de forbedringer, som centralbanken, Federal Reserve, har sat sig som mål.

Banken har to mandater som styrer pengepolitikken - inflation og arbejdsmarked.

Fredag ekkoede Fed-guvernør Lael Brainard, der er permanent medlem af centralbankens pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee, Powells kommentarer.

Der ventes en stigning i jobskabelsen i juli på 926.000 arbejdspladser, når tallene offentliggøres fredag. Det vil i så fald være den største stigning i 11 måneder.

Arbejdsløshedsprocenten ventes samtidig at falde til 5,7 fra 5,9 i juni.

- Den amerikanske jobskabelse vil være en central risikofaktor. Hvis vi ser, at derer skabt knap 1 mio. job, forventer vi, at presset for en nedtrapning af aktivkøbsprogrammet fra september vil øges siger chefanalytiker Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne i et notat ifølge Reuters.

Han venter at det i så fald vil styrke dollar, men en jobskabelse i nærheden af 700.000 eller lavere vil presse den amerikanske valuta ned.

Pund koster mandag morgen 1,3890 dollar mod 1,3910 dollar fredag eftermiddag, og euro koster 1,1865 dollar mod 1,1860 dollar fredag eftermiddag.

Dollar ligger samtidig i 109,65 yen per dollar mod 109,75 yen fredag.

/ritzau/FINANS