Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/Nykredit: Stærk regnskabssæson i S&P 500-selskaberne - GENT

2/8 06:35

Regnskabssæsonen i USA tegner virkelig stærkt for S&P 500-selskaberne i USA.

Det konstaterer chefstrateg i Nykredit Frederik Engholm i en kommentar fredag.

Han pointerer, at astronomisk høje vækstrater var ventet på forhånd, da der sammenlignes med det kvartal, hvor krisen var værst - andet kvartal 2020.

- I andet kvartal sidste år så virksomheder i mange brancher et regulært kollaps i indtjeningen, og det medvirker til, at de aktuelle resultater i nogle brancher lægger adskillige hundrede procent over niveauet sidste år, vurderer han.

Chefstrategen slår dog fast, at trods det, er resultaterne stærke.

- Hvor forventningen for 3-4 uger siden var en vækst indtjeningen på godt 70 pct., så peger det nu i retning af en samlet vækst i indtjeningen på mellem 90-95 pct., oplyser han.

Det er kun halvdelen af selskaberne, der har rapporteret.

Men da mange af de største selskaber allerede har rapporteret, så drejer det sig om 70-75 pct. af markedsværdien.

- Derfor afspejler det samlede "blandede" resultat (sammenvejning af aflagte regnskaber og forventninger til de resterende) nok sandsynligvis også nogenlunde, der hvor vi ender, vurderer Frederik Engholm.

BIG TECH MED BLANDET KURSUDVIKLING

Big-tech-selskaber som Amazon, Apple, Google/Alphabet, Facebook, Microsoft bliver grundlæggende ved med at vise en høj indtjening ifølge Nykredit.

- Den medvind, krisen har givet de digitale/teknologiske superselskaber er ikke forsvundet endnu. De vinder blandt andet på, at digitale reklamer vinder frem, at shopping foregår over nettet, at mødekulturen langtfra er normaliseret og foregår online, samt at jo mere af livet, der foregår digitalt, jo mere afgørende forekommer det at have et godt ”device”, forklarer chefstrategen.

Han pointerer dog, at selvom resultaterne samlet set igen var stærke, så er forventningerne det også.

- Meldinger om, at der er tegn på afdæmpning i væksten (med normalisering), at omkostningspres også forekommer her, eller at man ikke er helt immun overfor chip-problematikken, gav anledning til, at kursudviklingen var langt mere blandet, end resultaterne i sig selv, skriver han.

FINANS BEKYMRER

Finansselskaberne er blandt de brancher, der har overrasket mest positivt, men her er mange investorer til stadighed bekymrede over fremtidsudsigterne.

- Nye fald i lange obligationsrenter og ECB’s nylige løfte om større tålmodighed før renten hæves giver ængstelse for indtjeningen på den traditionelle bankforretning, luder det fra Frederik Engholm.

Nykredit mener, at lave forventninger og en lav prisfastsættelse kompenserer, og venter, at renterne skal en tand højere op over det kommende år.

DELTAVARIANT BEKYMRER

Tiltagende usikkerhed om, hvordan deltavarianten vil påvirke økonomien har ramt nogle brancher.

Selvom Nykredit ikke venter ingen nye nedlukninger eller restriktioner i større skala, så er der stadig brancher som rammes, hvis bare rejsebegrænsninger eller hindringer opretholdes eller forstærkes en smule.

- Flyselskaber, hoteller og olieselskaber har mærket frygten i markedet. Eksempelvis er underindekset for flyselskaber i S&P500 faldet 15-50 pct. siden sommerens start, mens energiselskaber har tabt cirka 10 pct., ifølge Nykredits chefstrateg.

Han venter, at bekymringer om deltavarianten vil løje af, og at markedet igen vil søge mod cykliske/value-orienterede brancher og derfor bør man overvægte sektorer som materialer, finans og industri, vurderer han.

/ritzau/FINANS