Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Heineken slår analytikernes forventninger i første halvår - NY

2/8 07:34

Den hollandske bryggerikæmpe Heineken, der er rival til Carlsberg, overgik i første halvår analytikernes forventninger.

Det skriver Bloomberg News.

Bryggeriet omsatte i første halvår for 9,97 mia. euro - svarende til 74,2 mia. kr. Der var ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg ventet 9,87 mia. euro.

Den organiske vækst i ølvolumen voksede 9,6 pct. mod ventet 7,87 pct.

Heineken konkurrerer med Carlsberg på markederne i Asien, Østeuropa og Europa, mens det hollandske bryggeri også er repræsenteret i Afrika, Nord- og Sydamerika.

Fordelt på selskabets markeder var der i første halvår tale om en tocifret vækst i Afrika, Mellemøsten og Østeuropa - 16,8 pct. - samt i Nord- og Sydamerika - 16,7 pct.

I samme periode voksede volumen i Europa med 3,2 pct., mens den aftog med 1,0 pct. i Asien.

Blandt landene med størst vækst er Brasilien, Kina, Vietnam, Nigeria, Sydafrika, Italien, Polen, Colombia og Mexico, oplyser selskabet i sit regnskab.

I første halvår så det hollandske bryggeri samtidig en vækst i salget af den alkoholfrie øl - Heineken 0.0 - på 40 pct. i volumen.

Det ordinære driftsresultat landede på 1,63 mia. euro mod ventet 1,23 mia. euro.

Bryggeriet foreslår et udbytte på 0,28 euro per aktie.

Heineken fastholder sine forventninger til 2021, men venter udfordringer i form af stigende produktionsomkostninger i andet halvår af 2021 og øgede råvareomkostninger i 2022.

I regnskabet oplyser selskabet, at marginerne kan blive udfordret i andet halvår som følge af de ventede øgede omkostninger.

Heinedken-aktien lukkede fredag med et fald på 2,0 pct. til 82,95 euro på børsen i Amsterdam.

/ritzau/FINANS