Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: C25 på seriøs rekordkurs og adskillige selskabsrekorder

2/8 09:21

De danske investorer lægger fra med rekorder i massevis mandag morgen, hvor også eliteindekset C25 er på vej suverænt rekordterritorium.

Trods den stille sommerferieperiode og mangel på selskabsspecifikke nyheder, slår de tilbageværende investorer til med rekorder til Novozymes, Unibrew, Coloplast og flere andre, som tegner en særdeles positiv start på dagen.

Udviklingen afspejler den internationale holdning, der har sendt såvel amerikanske futures som især asiatiske aktier solidt op fra ugens start.

- Selv om markederne nu tager hul på den traditionelt mere sommerferie-stille august, er der stadig nok at holde øje med i denne uge, skriver Jyske Bank i en kommentar mandag morgen og hentyder ikke mindst til den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der runder ugen af.

Eliteindekset åbner ugen med en stigning på 0,6 pct. til 1936,28 - og hvis niveauet holder er der bøllebank til den hidtil højeste lukkeværdi nogensinde, 1925,73, som blev sat 7. juli.

CARLSBERG KAN SKÆVE TIL HEINEKEN

Bryggerigiganten Carlsbergs investorer skæver til den endnu større hollandske konkurrent, Heineken, der har fremlagt halvårstal mandag morgen.

Bryggeriet omsatte i første halvår for 9,97 mia. euro og overgik konsensusestimaterne på 9,87 mia. euro, og den organiske vækst i ølvolumen voksede 9,6 pct. mod de ventede 7,87 pct.

Driftsresultatet landede på 1,63 mia. euro mod de ventede 1,23 mia. euro.

Spørgsmålet er om det konkurrence på markedsandele, der står bag.

Carlsberg åbner med et lille fald på under 0,1 pct.- i 1159,00 kr.

Nordea har løftet kursmålet for Genmab fra 2606 kr. til 3008 kr., mens anbefalingen uændret lyder på "køb". Det er det det højeste kursmål blandt 26 analytikeres som Bloomberg offentliggør anbefalinger fra.

Nordea løftede anbefalingen af Genmab til "køb" fra "hold" i begyndelsen af maj, da kursen på Genmab-aktien var 2269 kr.

Genmab åbner mandag i 2865 kr. - 1,1 pct. højere end fredag.

Finanssoftwareselskabet Simcorp har fået sænket sin anbefaling til "sælg" fra "hold" af analytikerne i det svenske finanshus SEB. Kursmålet er stadig 775 kr.

Koncernen har haft problemer på grund af corona, som har forhindret Simcorp i at holde vigtige møder med nuværende og potentielle kunder. Det er skidt for væksten.

Det afspejles dog ikke mandag morgen, hvor Simcorp stiger 0,6 pct. til 875,60 kr.

De store banker har sammen med Nykredit deltaget i den fælleseuropæiske stresstest 2021 fra de europæiske bankmyndigheder (EBA). Selvom der er tale om en meget hård stresstest, som giver anledning til betydelige fald i institutternes kapitalprocenter, består alle.

Danske Bank stiger 0,3 pct. til 110,35 kr. Jyske Bank øger 0,9 pct. til 307,20 kr. og Sydbank handles ligeledes 0,9 pct. højere i 193,90 kr.

Fredag var der kursrekorder til Coloplast, Novozymes, Rockwool og Royal Unibrew, og rekorderne fortsætter mandag med stigninger på henholdsvis 0,9 pct., 0,5 pct. 0,8 pct. og 0,7 pct. i de fire aktier.

Også Novo Nordisk satte ligeledes rekord fredag , og det lige op til medicinalkoncernens regnskab senere på ugen.

Novo Nordisk har fået løftet sit kursmål til 630 kr. fra 500 kr. af Jyske Bank.

Det oplyser finanshuset i en analyse.

Anbefalingen er fortsat "køb".

Novo Nordisk-aktien falder dog mandag morgen 0,5 pct. til 580 kr. på børsen i København.

/ritzau/FINANS