Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Størstedelen af C25 i rødt - særligt Rockwool bløder

24/9 09:16

C25-indekset åbner med et mindre fald efter en uge med masser af stigninger på både det danske aktiemarked og de bedste to dage på Wall Street siden midten af juli.

Det danske eliteindeks ligger ved åbningen 0,3 pct. lavere i 1992,23.

Godt totredjedele af indekset åbner i rødt med Rockwool som markant bundskraber, efter at selskabet fredag har fået sænket sin anbefaling.

I toppen fører Ambu og Genmab an og fortsætter dermed den flotte uge, som begge selskaber har gang i.

SÆNKET ANBEFALING AF ROCKWOOL-AKTIE

Anbefalingen af aktien i isoleringskoncernen Rockwool blev torsdag sænket til "underperform" fra tidligere "neutral" af franske Exane BNP Paribas.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kursmålet for aktien er samtidig blevet sat ned med 6 pct. til 3150 kr. fra førhen 3350 kr. Det nye kursmål indikerer et begrænset potentiale på 2 pct. i forhold til lukkekursen torsdag i 3100 kr.

Aktien falder 2,2 pct. til 3032 kr.

EU-KOMMISSIONEN EFTERLYSER STØRRE INVESTERING I GRØN OMSTILLING - GAVNER VESTAS OG ØRSTED

Vestas og Ørsted fulgte torsdag de positive strømme på aktiebørserne i resten af Europa og i USA, og mon ikke begge selskaber glæder sig over de seneste udmeldinger fra EU om, hvordan regionen på sigt bør løse udfordringerne med stigende elpriser.

I Europa er elpriserne tre-firedoblet flere steder, og mens landene varsler hjælp til forbrugerne og efterlyser støtte fra EU, så opfordrer EU-Kommissionen til, at regionen på længere sigt løser udfordringerne ved at investere mere i den grønne omstilling. Det skriver Finans.

Vestas og Ørsted falder fredag henholdsvis 1 pct. til 263,80 kr. og 0,6 pct. til 912 kr.

NORDEA FÅR ÆNDRET ANBEFALING

Analytikerne hos Morningstar har ændret deres anbefaling af Nordeas aktie til "sælg" fra "hold". Kursmålet er uændret 93 svenske kr., eller 68,09 danske kr. omregnet.

Det viser data fra Bloomberg News.

Aktien i Nordea dykker fredag 1 pct. til 80,81 kr.

.\\˙ MarketWire