Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Danske Bank og Rockwool i top og bund i surt marked

24/9 11:39

Rockwool får en ilde medfart af det franske finanshus Exane BNP Paribas, og isoleringsaktien er fredag blandt de mest faldende blandt eliteaktierne.

Dermed bidrager Rockwool til et samlet fald i C25 indekset på 1,2 pct. til 1974,31 fredag middag, trods stigninger i en kvartet af indekstunge aktier i Danske Bank, Carlsberg og de to Mærsk-aktier.

Den generelt negative stemning følger en ellers positiv uge, hvor handlerne har genfundet roen, efter at krisen om den kinesiske ejendomsgigant Evergrande prægede ugens start.

- Det er lidt småsurt i dag, men OK - vi har også fået et pænt comeback efter den grimme mandag, vi havde, hvor der var usikkerhed om Evergrande. Det er som om, at der er kommer lidt mere ro på den, og de konsekvenser det eventuelt får, som måske ikke er helt så slemme, som vi frygtede i mandags, konstaterer senioraktieanalytiker Martin Munk.

- Men nu tager vi lige en puster, vurderer Martin Munk som mulig forklaring på tilbagefaldet på ugens sidste handelsdag.

EXANE REVSER ROCKWOOL:

Rockwool falder fredag middag 3,0 pct. til 3006 kr., og anledningen synes at være en aktuel analyse fra Exane BNP Paribas, der sænker anbefalingen af aktien til "underperform" fra "neutral" og reducerer kursmålet til 3150 kr. fra 3350 kr.

- Tidligere på ugen var det Bank og America, der indledte dækning med "underperform", så der er lidt tendens til tilbagetrækning på aktien, og det hænger nok sammen med, at prissætningen er kommet rigtigt højt op på Rockwool, siger Martin Munk.

Dybest i indekset falder Demant 4,6 pct. til 346,40 kr. uden umiddelbar selskabsspecifik forklaring.

- Den har været noget volatil på det seneste, og de har kapitalmarkedsdag på mandag, men det burde jo ikke i sig selv give anledning til fald, mener Martin Munk.

Med i bunden af indekset er også Bavarian med et tab på 2,5 pct. til 339,70 kr., uagtet at selskaber fredag formiddag meddelte, at det har fået godkendt den finansieringsaftale af selskabets coronavaccinekandidat, der i august blev indgået med Sundhedsministeriet, i Folketingets Finansudvalg.

KVARTETTEN I TOPPEN

Øverst i C25 stiger Danske Bank 0,9 pct. til 106,85 kr., og her kan baggrunden ifølge Martin Munk være dels de stigende renter og fortsat revanche efter de tab aktien tog i nervøsitet over udviklingen i Evergrande.

Mærsks B-aktie løftes 0,5 pct. til 19.840 kr., og Carlsberg stiger 0,7 pct. til 1052,25 kr.

Relateret til Mærsk er der fredag kommet friske data fra Shanghai Containerized Freight Index - SCFI - for udviklingen i spotraterne for containerfragt over verdenshavene, og de viser stigning for 20 uge i træk.

For Carlsbergs vedkommen kan Martin Munk blot notere, at aktien er ved at komme til hægterne igen efter en periode med pres fra stigende priser på aluminium, plastic og malt - et pres, som i øvrigt ikke er aftaget, bemærker han.

INDIFFERENTE ØRSTED

I midten af eliteindekset falder Ørsted -0,9 pct. til 908,60 kr., selv om tyske DZ Bank ifølge Bloomberg har indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 1015 kr.

.\\˙ MarketWire