Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk betaler 100 mio. dollar i forlig i sag om svig

24/9 17:08

Novo Nordisk betaler 100 mio. dollar i forlig i en sag rejst i 2017 af utilfredse investorer.

Det oplyser selskabet i en meddelelse fredag.

Sagsøgerne hævdede, at Novo Nordisk ikke havde lyttet til talrige interne advarsler om, at selskabet allerede i 2015 havde direkte kurs mod en større prisstorm i USA.

Investorerne beskyldte Novo for svig angående udsagn om fremtiden, selskabets resultatforventninger og mål, udsagn om prisudviklingen og diabetesmidlet Tresibas forventede udvikling på det amerikanske marked.

Og de gik med søgsmålet både efter Novo som virksomhed og mod den daværende topchef, Lars Rebien Sørensen, finansdirektør Jesper Brandgaard og den tidligere chef for USA-forretningen Jakob Riis.

Novo har vedholdende afvist sagsøgernes påstande, og i det nu indgåede forlig er der ingen erkendelse af fejl eller ansvar. Novo har alene indgået forliget for at undgå procesrisiko og yderligere omkostninger ved en retssag, og omkostningen på 100 mio. kr. er i øvrigt dækket af forsikring, oplyser Novo Nordisk.

Aktien Novo Nordisk faldt fredag 0,7 pct. til 641,90 kr.

.\\˙ MarketWire