Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aktier: Danske Bank og Rockwool top og bund i rødt C25 -KORR

24/9 17:17

(Overskrift rettet)

Rockwool fik en ilde medfart af det franske finanshus Exane BNP Paribas, og isoleringsaktien var fredag blandt de mest faldende blandt eliteaktierne.

Dermed bidrog Rockwool til et samlet fald i C25-indekset på 1,7 pct. til 1964,46 fredag.

Den generelt negative stemning fulgte en ellers positiv uge, hvor handlerne så ud til at have genfundet roen, efter at krisen om den kinesiske ejendomsgigant Evergrande prægede ugens start.

- Det er en meget symptomatisk afslutning en uge, hvor det har været lidt af en "bumpy ride", der har trukket i begge retninger. Det startede med død og ødelæggelse, og så havde vi tre gode dage. Men så undrer det mig heller ikke, at vi slutter af sådan her, siger Lars Hytting, chef for Artha Kapitalforvaltning, til MarketWire.

- Der er neget usikkerhed, og det handler stadig meget om Evergrande, for der er masser af faremomenter, siger han videre.

Evergrande har ifølge flere rapporteringer fredag misset et afdrag på et lån, der ellers skulle være faldet torsdag. Der har været radiotavshed fra selskabet selv. Ifølge Lars Hytting er det dog værd at bemærke, at myndighederne i Kina har reageret og tilført likviditet til markedet.

EXANE REVSER ROCKWOOL

Rockwool indtog fredag bundplaceringen i C25-indekset med et fald på 4,6 pct. til 2958 kr.

Anledningen syntes at være en aktuel analyse fra Exane BNP Paribas, der sænkede anbefalingen af aktien til "underperform" fra "neutral" og reducerede kursmålet til 3150 kr. fra 3350 kr.

- Tidligere på ugen var det Bank og America, der indledte dækning med "underperform", så der er lidt tendens til tilbagetrækning på aktien, og det hænger nok sammen med, at prissætningen er kommet rigtigt højt op på Rockwool, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

Også Demant er dykkede fredag - faldet endte på 4,4 pct. til 347 kr. uden umiddelbar selskabsspecifik forklaring.

- Den (aktien, red.) har været noget volatil på det seneste, og de har kapitalmarkedsdag på mandag, men det burde jo ikke i sig selv give anledning til fald, konstaterer Martin Munk.

Med i bunden af indekset var også Bavarian Nordic, der tabte 3,9 pct. til 335,10 kr.

Det var uagtet, at selskaber fredag formiddag meddelte, at det har fået godkendt den finansieringsaftale af selskabets coronavaccinekandidat, der i august blev indgået med Sundhedsministeriet, i Folketingets Finansudvalg.

DANSKE BANK BLANDT FÅ STIGENDE AKTIER

Blandt de få aktier, der fredag flød ovenpå med stigninger i C25, fandt man Danske Bank, ISS og Simcorp.

- Renterne stiger en lille smule, og det er godt for Danske Bank. ISS er en af dem, der er faldet mest på den korte bane, så det undrer mig ikke, at de stiger, selvom der ikke noget specifikt fremme, siger Lars Hytting.

Danske Bank steg fredag 0,7 pct. til 106,65 kr., mens ISS hentede 0,4 pct. til 139,40 kr.

Simcorp vandt 0,1 pct. til 826,60 kr.

INDIFFERENTE ØRSTED

I midten af eliteindekset faldt Ørsted 1,4 pct. til 904,40 kr., selv om tyske DZ Bank ifølge Bloomberg indledte dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 1015 kr.

Mærsks B-aktie dykkede 2,0 pct. til 19.350 kr., selv om der kom friske data fra Shanghai Containerized Freight Index - SCFI - for udviklingen i spotraterne for containerfragt over verdenshavene, som viste en stigning for 20. uge i træk.

.\\˙ MarketWire