Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/Sydbank: Imponerende vækst i detailsalget i september

15/10 15:37

Det amerikanske detailsalg voksede i september med 0,7 pct. sammenlinget med måneden forinden, til trods for at de amerikanske forbrugere i stigende grad bruger deres penge i servicesektoren, efter at hovedparten af coronarestriktionerne er blevet løftet.

Derfor er det en "ganske imponerende" stigning, vurderer Søren Kristensen, der er cheføkonom i Sydbank.

- Det hører dog også med til historien, at de stigende priser giver et kunstigt løft til detailsalget i øjeblikket. Ikke desto mindre anser vi dagens tal som en solid nyhed for amerikansk økonomi, skriver Søren Kristensen i en kommentar.

Det skyldes, at detailsalget i september lå knap 14 pct. højere end for et år siden, og dermed indikerer at de høje vækstrater fortsat hænger ved i den amerikanske økonomi - selvom der er er udsigt til en snarlig normalisering.

- Det vil også betyde, at den samlede økonomiske vækst nok har toppet for denne gang. De samme signaler ser vi i den amerikanske industri. Der er dog langtfra udsigt til at økonomien går i stå. De amerikanske forbrugere har fortsat gigantiske opsparinger, og det forventer vi vil være med til at drive væksten i amerikansk økonomi over de kommende kvartaler, skriver Sydbanks cheføkonom.

.\\˙ MarketWire