Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: NKT løber med opmærksomheden i stille marked

19/10 11:40

Det er et nyhedsfattigt marked, der tirsdag møder investorerne, idet de skal ud blandt sidepapirerne for at finde afgørende nyt.

NKT er i hopla efter en opjustering, og uden nyt tiltrækker Torm sig fortsat interesse efter mandagens markante stigning.

- Vi har nogle stille, afventende markeder. I Danmark har vi en markant mangel af input, men blandt sidepapirerne har vi fået en opjustering fra NKT, siger Christian Thatje, chefhandler hos Sydbank, til MarketWire.

Det danske C25-indeks ligger tirsdag ved 11.30-tiden med en stigning på 0,3 pct. i 1905,00, hvilket er en smule bedre end i Europa, hvor Stoxx 600-indekset løftes med 0,1 pct.

NKT OPJUSTERER FORVENTNINGERNE

Kabelkoncernen NKT har tirsdag morgen opjusteret forventningerne og venter nu en omsætning i standard-metalpriser på omkring 1,2 mia. euro mod tidligere ventet "den øvre ende af" spændet på 1,1-1,2 mia. euro.

Samtidig løftes prognosen for det operationelle driftsresultat (EBITDA) til 125-135 mio. euro fra tidligere "den øvre ende af" 80-110 mio. euro.

NKT har også fremlagt foreløbige tal for tredje kvartal, hvor omsætningen er steget med godt 10 pct. og det operationelle driftsresultat (EBITDA) er mere end fordoblet.

De foreløbige tal for omsætningen i tredje kvartal lyder på 333 mio. euro. I tredje kvartal sidste år lød omsætningen på 300 mio. euro.

Det operationelle driftsresultat (EBITDA) er opgjort til 45 mio. euro mod 21 mio. euro i samme kvartal sidste år.

NKT handles tirsdag i 304,80 kr. 3,8 pct. højere end mandag.

Ambu ligger med et plus på 2,9 pct. i 181,45 kr. igen i toppen af C25-indekset efter mandagens stigning på 2,3 pct.

Sydbanks chefhandler forklarer, at der ikke er nogen selskabsspecifikke nyheder for Ambu-aktien, der normalt kan have have nogle store udsving.

Der er også medvind til Mærsks B-aktie, der ligger med et plus på 2,2 pct. i 17.140 kr., hvor Christian Thatje blandt andet henviser til en stigning på 7,4 pct. til det kinesiske rederi Cosco Shipping.

I bunden af eliteindekset findes Unibrew-aktien, der taber 1,5 pct. til 789 kr., samt Bavarian Nordic, som ligger med et minus på 1,2 pct. i 313,60 kr.

Genmab får senere tirsdag nyt om salget af Darzalex, når partneren Johnson & Johnson offentliggør regnskab for tredje kvartal. Genmab stiger 0,1 pct. til 2856 kr.

ANALYSENYT

Novo Nordisk har fået løftet kursmålet til 675 kr. fra 625 kr. af Barclays. Novo-aktien ligger med et fald på 0,7 pct. i 662,50 kr.

Sydbank har fået sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb" hos svenske SEB. Finanshuset hæver dog kursmålet for aktien til 236 kr. fra 228 kr.

Sydbank taber 0,1 pct. til 221,80 kr.

TORM MED ROLIG START

Rederiet Torm skabte kursmæssig bølgegang mandag med store udsving i kursen og meget stor omsætning både i Danmark og USA, hvor aktien også er noteret, oplever tirsdag igen en smule medvind.

- Der er ikke kommet nogen nyheder om Torm. Aktien begyndte at stige lidt igen, da formarkedet åbnede klokken 10 i USA. Det kan tyde på, at der måske er en Reddit-effekt, siger Sydbanks aktiehandler, der dog pointerer, at han ikke har set noget konkret.

Torm ligger tirsdag 0,5 pct. lavere i 56,80 kr. Mandag var aktien oppe med mere end 24 pct., inden den lukkede 11,9 pct. højere.

.\\˙ MarketWire