Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Medico og Mærsk bag solid C25-fremgang

19/10 17:03

En solid fremgang til medicoaktierne samt de cykliske Mærsk-aktier var tirsdag med til at drive en solid fremgang til det danske eliteindeks.

C25-indekset lukkede tirsdag med en solid stigning på 1,3 pct. i 1922,77, hvilket var betydeligt bedre end i Europa, hvor Stoxx 600-indekset ved dansk lukketid lå med et plus på 0,2 pct.

Høreapparatproducenterne tiltrak sig tirsdag eftermiddag opmærksomhed, efter nyt fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, og Genmab fik leveret Darzalex-salgstal fra partneren Johnson & Johnson.

Blandt sidepapirerne var NKT i hopla efter en opjustering.

- Vi har fået mere risikoappetit ind i markedet, hvor sundhedsselskaberne er godt kørende med Ambu i front, udtaler Jyske Banks senioraktierådgiver Martin Munk til MarketWire.

HØREAPPARATSELSKABER FIK NYT FRA FDA

Den amerikanske lægemiddel- og fødevarestyrelse, FDA, kom tirsdag eftermiddag med et forslag, der skal forbedre adgangen og billiggøre høreapparater til amerikanerne.

Meddelelsen byder imidlertid ikke på meget nyt, lyder det fra Rune Majlund Dahl, der er analytiker i DNB, over for MarketWire.

Investorerne reagerede umiddelbart efter meddelelsen med at sende Demant-aktien ned med 4 pct. - et kursfald, der ifølge DNB måske "var lige rigeligt".

Demant-aktien endte dagen med et minus på 0,1 pct. til 291 kr., mens kollegaen GN steg 1,7 pct. til 416,20 kr.

Der var generelt god efterspørgsel efter medicoaktierne med en fremgang på 1,8 pct. til sektoren i Stoxx 600-indekset og 1,5 pct. i det amerikanske S&P 500-indeks.

På den danske scene kunne det aflæses i en stigning på 4,8 pct. til 184,75 kr. til Ambu, og 2,6 pct. til 1050,50 kr. til Coloplast, der satte en slutspurt ind klokken 15.

NKT OPJUSTEREDE FORVENTNINGERNE

Kabelkoncernen NKT opjusterede tirsdag morgen forventningerne til både omsætning og driftsindtjening (EBITDA).

NKT fremlagde samtidig foreløbige tal for tredje kvartal, hvor omsætningen steg med godt 10 pct. og det operationelle driftsresultat (EBITDA) blev mere end fordoblet.

NKT steg tirsdag med 4,2 pct. til 305,80 kr.

Tilbage i eliteindekset var der også medvind til Mærsks B-aktie, der lukkede med et plus på 4,2 pct. i 17.475 kr., hvor Christian Thatje, chefhandler hos Sydbank, blandt andet henviser til en stigning på 7,4 pct. til det kinesiske rederi Cosco Shipping.

Martin Munk pointerer også, at Mærsk har udsendt konsensusestimater mandag, og de ligger umiddelbart lidt til den lave side.

I shippingsegmentet var der blandt sidepapirerne også bud efter D/S Norden-aktien, der steg 5,7 pct. til 166,50 kr.

Torm-aktien fortsatte opturen med et plus på 2,7 pct. til 58 kr., efter at tankrederiaktien mandag steg med 11,9 pct. uden selskabsspecifikke nyheder.

GENMAB I HOPLA EFTER DARZALEX-SALGSTAL

Salget af knoglemarvskræftmidlet Darzalex overgik i tredje kvartal forventningerne blandt analytikerne med cirka 850 mio. kr.

I tredje kvartal omsatte Darzalex for 1,58 mia. dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 1,45 mia. dollar

Da Genmab modtager royalties fra salget, baner det vejen for en mulig opjustering fra det danske selskab, lyder det fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

Investorerne sendte tirsdag Genmab-aktien op med 2,0 pct. til 2910 kr.

.\\˙ MarketWire