Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: ISS og Mærsk i top på stille dag med svingende C25

29/11 11:32

ISS har på en ret så stille mandag lagt sig i spidsen af C25-indekset hen over middag, mens Mærsk ligger efter med både B- og A-aktien i top tre.

Det sker, efter at begge selskaber har fået løftet anbefalingerne.

C25-indekset svinger ved middagstid mellem marginale stigninger og fald med et indeks på 1909,11 efter morgenens grønne åbning.

Det skyldes truslen fra den nye variant af covid-19 med navnet Omikron, hvor det i fredags kom frem, at den var blevet opsporet i Sydafrika.

- Det er den her nervøsitet for den nye coronavariant, som er startet nede i Sydafrika, der præger markedet stadigvæk, og som har skabt noget nervøsitet for, hvordan kommer til at udvikle sig, og hvordan den rammer samfundet og økonomierne, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

Mens de øvrige europæiske aktieindeks er i grønt, svinger C25-indekset mellem minus og plus. Det skyldes ifølge senioraktierådgiveren, at det danske eliteindeks klarede sig relativt godt fredag sammenlignet med resten af verden. Indekset lukkede 0,9 pct. lavere fredag.

Varianten blev derefter opsporet i Hongkong og Botswana, men er siden fundet i flere europæiske lande inklusive Danmark samt Canada.

En sydafrikansk læge har dog ifølge Reuters sagt, at varianten giver mildere symptomer hos de smittede, hvilket har fået frygten til at fortage sig en smule.

Der er endnu ingen dødsfald koblet sammen med den nye variant, lyder det fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, ifølge Reuters.

LØFTEDE ANBEFALINGER TIL MÆRSK OG ISS

ISS har lagt sig forrest i C25-indekset efter en hævet anbefaling til "neutral" fra "underperform" af Bank of America, viser data fra PLX.AI.

Aktien ligger ved middagstid 3,4 pct. højere i 120,50 kr.

Også Mærsk har fået hævet anbefalingen i positiv retning til "overvægt" fra "ligevægt" af JPMorgan, der også har hævet kursmålet for aktien til 26.965 kr. fra 22.600 kr.

B- og A-aktien stiger med 1,7 og 1,6 pct. til henholdsvis 19.550 kr. og 18.440 kr.

I modsat ende ligger Ambu, der ved middagstid falder 3,6 pct. til 192,40 kr. uden noget selskabsspecifikt, efter at aktien fredag gik frem med 4,9 pct.

MAERSK DRILLING MED MARKANT KURSMÅLSLØFT

Maersk Drilling, der i fremtiden kommer til at hedde Noble Corporation efter fusionen med amerikanske Noble, har fået løftet sit kursmål til 360 kr. fra 280 kr. af Danske Bank.

Det skriver PLX.AI.

Anbefalingen er uændret "køb".

Aktien stiger 2,1 pct. til 254,60 kr.

VESTAS MED NY OPDATERING OVEN PÅ CYBERANGREB

Næsten alle systemer er igen oppe at køre hos Vestas, efter at selskabet har været ramt af et cyberangreb.

Det fremgår af en opdatering fra Vestas mandag morgen. Det er anden gang, at Vestas formelt opdaterer om angrebet, der fandt sted for lidt over en uge siden.

Vestas har siden hændelsen været i gang med at efterforske angrebet, hvor også udefrakommende eksperter har assisteret. Ifølge selskabet tyder det på, at der er tale om et ransomware-angreb.

Vestas-aktien øger 0,8 pct. til 225,60 kr.

SKJERN BANK OPJUSTERER FORVENTNINGERNE

Skjern Bank har mandag formiddag hævet forventningerne til 2021. Banken ser nu et overskud før skat på 180-190 mio. kr. mod tidligere ventet 160-175 mio. kr., lyder det i en meddelelse.

- De væsentligste årsager til opjusteringen af resultat før skat er øgede indtægter og faldende nedskrivninger. Banken forventer indtægter på nedskrivningerne i niveauet 10 mio. kr. for 2021, som følge af forbedrede bonitet af bankens udlån, skriver bankdirektør Per Munck.

Skjern Bank hævede senest sine forventninger den 13. oktober.

Aktien stiger umiddelbart efter nyheden og ligger ved middagstid 0,4 pct. højere i 97,40 kr.

Aquaporins næstformand i bestyrelsen, Søren Bjørn Hansen, har købt aktier for 345.000 kr. Det fremgår af en insidermeddelelse fra selskabet i weekenden.

Aktien dykker 0,5 pct. til 120,40 kr.

.\\˙ MarketWire