Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta/Danske: Dollarstyrkelse i vente trods svag start på året

18/1 09:58

Udsigterne for den amerikanske økonomi betyder ifølge Mikael Olai Milhøj, der er chefanalytiker i Danske Bank, at den amerikanske valuta skal styrkes i det kommende år.

Den amerikanske økonomi går fortsat frem, og den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, overvejer nu, om der skal bremses op.

Det betyder, at Fed nu overvejer op mod fire renteløft i årets løb med den første i marts.

Imens brager inflationen frem og er med en stigning på 7,0 pct. i det højeste niveau siden 1982.

- Den amerikanske centralbank signalerer nu, at man nok vil sætte renten op tre-fire gange i løbet af året og påbegynde en reduktion af beholdningen af opkøbte obligationer, skriver cheføkonomen.

- Om noget er risikoen, at man bliver nødt til at stramme hurtigere og mere, end der er lagt op til i øjeblikket, for at sætte en stopper for historierne om høj inflation, der fylder meget blandt forbrugere, virksomheder og investorer, lyder det videre.

Dollar handles tirsdag morgen i 6,5322 kr. I december blev den handlet til over 6,60 kr.

Det er Danske Banks forventning, at dollarkursen om et år vil ligge på 6,90 kr.

Styrkelsen skal ifølge Mikael Olai Milhøjs komme fra en kraftig opstramning af de finansielle betingelser i år, hvilket vil svække væksten og inflationen.

Senest blev inflationen gjort op til 7,0 pct. i december. Det er det højeste niveau siden 1982. Samtidig er det amerikanske privatforbrug i et niveau, der kunne være ventet, havde det ikke være for coronakrisen.

En fremgang i verdensøkonomien og et dæmpet inflationspres kan omvendt svække dollar, lyder vurderingen. Det kan blandt andet ske gennem en større end ventet lempelse af den kinesiske økonomiske politik, eller hvis Fed forholder sig tålmodig i forhold til renteforhøjelser.

.\\˙ MarketWire