Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg/Jyske: Sænker til "hold" fra "køb" efter godt afkast

18/1 10:02

Jyske Bank ser et behersket, men positivt, kurspotentiale i aktien i Tryg herfra og sænker af den grund anbefalingen af forsikringskoncernens aktie til "hold" fra "køb". Efter en god udvikling i aktiekursen mener Jyske Bank nu, at den afspejler potentialet ved Trygs opkøb af aktiviteter fra RSA.

- Vi initierede en købsanbefaling på Tryg-aktien 5. marts 2021 i kølvandet på kapitaludvidelsen, da vi ikke mente, at den daværende kurs afspejlede potentialet ved RSA-opkøbet, særligt i lyset af et potentielt frasalg af Codan Danmark. Aktien er sidenhen steget 25 pct. - mod 14 pct. for Nordic+-benchmarket - hvilket vi er meget tilfredse med, skriver senioranalytiker Anders Haulund Vollesen i et notat fra banken.

Ifølge analytikeren handler Tryg-aktien med en præmie målt på den ventede indtjening i 2023 på 2 pct. til Topdanmark og Gjensidige, hvilket han anerkender "virker en smule lavt, givet Trygs forventede overlegne profitabilitet".

- Og aktien vil formentlig også klare sig relativt bedre end markedet i et scenarie med stigende renter, hvilket der er særligt fokus på i øjeblikket. Vil man jagte et højere afkastpotentiale - men også med højere risiko - i forsikringssegmentet, foretrækker vi Alm. Brand i øjeblikket, skriver Anders Haulund Vollesen.

Tryg kommer med regnskab for fjerde kvartal den 25. januar.

Aktien i Tryg ligger tirsdag ved 10-tiden 0,9 pct. lavere i 164,45 kr. i et et generelt negativt marked, hvor C25-indekset til sammenligning falder 1,5 pct.

.\\˙ MarketWire